Заслужений Омельчук

1280 0

Ми у соцмережах:

Заслужений Омельчук

З трьома медалями повертаються рівненські пістолетники з чемпіонату Європи зі стрільби з пневматичної зброї, що завершився в угорському місті Дьєр. Найуспішніше виступив 34-річний Олег Омельчук, в активі якого одразу дві нагороди. «Бронзу» Олег здобув у міксті (змішана чоловічо-жіноча пара) разом з олімпійською чемпіонкою із Чернігова Оленою Костевич. Золоту ж медаль рівнянин виборов у команді разом з львів’янином Павлом Коростильовим та киянином Віктором Банькіним. У перестрілці за «золото» наші хлопці перемогли сербів. В особистому заліку Омельчук став сьомим.

Для Олега Омельчука це вже третя в кар’єрі золота і загалом дванадцята медаль на дорослих чемпіонатах Європи. Крім нагород на чемпіонаті в Угорщині, Олег ще й здобув звання заслуженого майстра спорту України.

— Для того, щоб стати заслуженим майстром спорту, треба бути тричі в призерах в особистому заліку на чемпіонатах Європи, — розповів читачам «РВ» Олег Омельчук. — Мікст прирівняний до особистого заліку, і завдяки цьому я виборов звання. Тому виступом у Дьєрі задоволений. Результати свої не назву високими, але вони добротні. Нині поступово звикаю до нових правил, звикаю до нового пістолета.

— Який старт наступний?

— У березні будуть змагання у Дортмунді. Потім етап Кубка світу в Південній Кореї. А головний старт — чемпіонат світу, що відбудеться у серпні-вересні знов-таки у Південній Кореї.

— Як відпочиватимете після чемпіонату Європи?

— Після таких серйозних стартів радять відпочивати від стрільби днів десять. Але оскільки вже скоро турнір у Дортмунді, то я відпочину три-чотири дні й розпочну потихеньку готуватися — біг, басейн, загальнофізична підготовка.

Крім Омельчука, медаль в Угорщині серед юніорів здобув рівнянин Дмитро Гонта. В його активі командне «срібло», а також особиста путівка на Юнацькі Олімпійські ігри до Аргентини. Ще двоє наших пістолетниць залишилися за межами п’єдесталу: Оксана Ковальчук у команді стала четвертою серед дорослих, а Анастасія Семчишина — серед юніорок. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також