Засмагнути через скло можна, але не бажано

1411 0

Ми у соцмережах:

Засмагнути через скло можна, але не бажано

Гостра нестача вітаміну D викликає у багатьох бажання спробувати засмагнути на балконі.Чи можливо засмагнути через скло? Так, можна. Але не бажано.

Адже наша шкіра взаємодіє з прямими сонячними променями не тільки для засмаги, але і для вироблення того самого вітаміну D. Якщо ж полежати біля віконця, то, очевидно, нічим, крім несподіваної появи веснянок, це не закінчиться.

Сонце випромінює ультрафіолетові промені трьох спектрів: А, В і С. Спектр С дуже небезпечний, але він фільтрується ще в атмосфері і не доходить до нас. А вітамін D виробляється тільки коли на шкіру потрапляють промені спектра В. Саме в результаті цього впливу виділяється хімічна речовина під назвою 7-дегідрохолестерин. Вікна та скло блокують ці промені, а значить, скористатися всіма перевагами сонця неможливо.

Тож засмагаючи на балконі, треба забезпечити пряме попадання сонячних променів на шкіру. Хоч балкон це й не турецький пляж, та перебувати на сонці в активний час — не найкраща з ідей, ідеально — ранковий час і після 16.00. Слід також використовувати SPF-захист — щоб на шкірі не з’явилися пігментні плями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також