Засновника Telegram Дурова затримали через створення альтернативної платіжної системи для Росії

6607 0

Ми у соцмережах:

Засновника Telegram Дурова затримали через створення альтернативної платіжної системи для Росії

У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова.

 Офіційно його звинувачують у бездіяльності через фінансові та кіберзлочини, які скоюють за допомогою платформи.

Однак неофіційно причиною затримання називають розробку цифрової платіжної системи Telegram Open Network (TON) та криптовалюти «Gram». Альтернативна платіжна система надзвичайно потрібна Кремлю.

Хоч офіційно Дуров емігрував з Росії. Однак дані свідчать, що він відвідував Росію понад 50 разів у період із 2015 до 2021 року, уточнює mind.

Після публічної еміграції з Росії Дуров нібито поселився в Дубаї, де розпочав роботу над криптовалютою разом із братом Ніколаєм. Йому вдалося залучити для цього $1,7 млрд від більш ніж 170 інвесторів, зокрема російських мільярдерів Юрія Мільнера, Романа Абрамовича і Саїда Гуцерієва й великих венчурних фондів.

Однак при реалізації блокчейн-проєкту у Дурова виникли проблеми з Комісією з цінних паперів та бірж США. У березні 2020 року суд у Нью-Йорку заблокував випуск Gram. Бізнесмен пообіцяв інвесторам розплатитися з ними, продавши акцій Telegram.

Але уже в червні 2020-го «Роскомнадзор» зняв вимоги щодо блокування месенджера і «позитивно оцінив виявлену підставою Telegram готовність протидіяти тероризму та екстремізму», повідомляє Forbes.

Особисто президент РФ Володимир Путін вітав співпрацю з Telegram: «Цей додаток і влада нормально взаємодіють».

У 2023-му Telegram зник зі списку боржників: борги компанії «списали». Невідомо, в яких рамках відбувається співпраця з російським урядом у сфері протидії «тероризму» і хто визначає ці рамки.

Домен telegram.org розташовується в російському місті Санкт-Петербург.

Станом на вересень 2017 року офіс компанії, як і раніше, розташовувався на Невському проспекті в Санкт-Петербурзі, за даними колишнього колеги Дурова Антона Розенберга, де знаходяться й розробники російської соцмережі ВКонтакті, а також офіс ФСБ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також