Застуда «вилізла» на губу. Чи передається цей вірус при поцілунку?

600 0

Ми у соцмережах:

Застуда «вилізла» на губу. Чи передається цей вірус при поцілунку?

Причиною такої ситуації можуть стати різні фактори: рецидив хронічних інфекцій або ГРВІ; травми шкірних покривів; гормональна перебудова; сильний стрес; зміни в стані імунної системи; перевтома; переохолодження або, навпаки, тривале перебування під сонцем.

Спочатку ви відчуєте, що шкіра починає свербіти і злегка поколювати. Потім зовні утворюється міхур або декілька — вони будуть свербіти. Мине кілька днів, перш ніж вони лопнуть і покриються скоринкою. Ще через 5–7 днів зникнуть зовсім. Загалом, від появи герпесу до повного загоєння проходить 21 день.

Простий герпес не є небезпечним — він загострюється і проходить безболісно, але при неправильному лікуванні може призвести до ускладнень. Серед них: інфікування пальців герпесом — якщо заражені руки облизувати; проблеми із зором — якщо терти руками очі, на них з’являться рубці; поширення на інші шкірні покриви — особливо небезпечно для хворих на дерматит.

Герпес — неприємна хвороба, оскільки виразки на губах заважають їсти, пити, а також постійно болять і сверблять. Якщо у відкриту ранку потрапить інфекція, то може виникнути зараження — а це вже зовсім інша, більш сумна, історія.

Для того, щоб герпес пройшов без наслідків, звертайтеся до перевірених засобів. У лікуванні застуди на губах допоможуть: протизапальні мазі; креми або мазі з анестетиками; знеболювальні препарати.

Самолікуванням краще не займатися, а відразу звертатися до терапевта — лікар зможе зрозуміти причину і стадію хвороби, а потім запропонувати найбільш ефективний спосіб позбавлення від проблеми.

Рекомендується під час герпесу на губах не їсти солоне, кисле і гостре, не цілуватися, користуватися індивідуальним посудом.

Зволожуйте губи кремом, щоб вони разом з виразками не пересихали. Заборонено лікувати герпес йодом і спиртом — від припікання застуда швидше не пройде, а ви погіршите ситуацію. Здирати нігтями «болячку» теж не можна, як і фарбувати губи, інакше ризикуєте занести інфекцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також