Заступник міського голови Костополя, якого звільнили, знову повернувся на роботу

2548 0

Ми у соцмережах:

Заступник міського голови Костополя, якого звільнили, знову повернувся на роботу

У міськраді Костополя несподіванка. Сергій Герук, заступник міського голови, якого ще 6 серпня звільнив з посади за згодою сторін на той час в.о.міського голови Костополя Давид Дідух, продовжує працювати у штатному режимі. Про це щойно повідомив веб-сайт Костопільської міськради.

Сергій Герук обійняв посаду заступника міського голови 1 грудня 2020 року після місцевих виборів і працював до серпня 2021. Він був профільним заступником з питань освіти, культури, молоді і спорту. 

На той час в..о.першого заступник міського голови Костополя Олексій Кособуцький так прокоментував звільнення Сергія Герука: " Сергій Герук - хороша людина, але політично залежний чиновник. Перебуваючи у постійному «шпагаті» між логікою рішень та політичною доцільністю, він зрештою вирішив скласти свої повноваження. На нього прямо впливав депутат Рівненської облради Руслан Потапчук, через дії якого двоє людей втратили свої посади".

Сьогодні, коли на позачерговій сесії міськради депутати відправили у відставку самого секретаря міськради Давида Дідуха «Європейська солідарність» та відкликали голову бюджетної комісії Олексія Кособуцького («Слуга народу») ,  вебсайт Костопільської міськради повідомив, що Герук...   продовжує працювати у штатному режимі і пояснив чому так сталось:  

- Відповідно до частини третьої статті 7 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 № 2493-III на посадових осіб місцевого самоврядування поширюється дія законодавства України про працю з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом. Частиною третьою статті 147-1 КЗпП України визначено, що працівники, які займають виборні посади, можуть бути звільнені тільки за рішенням органу, який їх обрав, і лише з підстав, передбачених законодавством.
Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (абз. 3 ч. 1 ст. 10) визначено, що прийняття на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється: на посади заступників сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради — шляхом затвердження відповідною радою.
Таким чином, звільнення з посади мало б відбутись на підставі рішення сесії міської ради, але враховуючи ситуацію, яка склалась за результатами позачергової сесії та відповідно відсутність такого рішення – Сергій Герук, заступник міського голови, продовжує працювати у штатному режимі.

Дивіться також:  Три десятки "тітушок" намагались зірвати позачергову сесії Костопільської міської ради


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також