Заступниці декана РДГУ повідомили про підозру за пропаганду комунізму в соцмережах

1352 0

Ми у соцмережах:

Заступниці декана РДГУ повідомили про підозру за пропаганду комунізму в соцмережах

У Рівному правоохоронці повідомили про підозру 68-річній Ользі Сєвєровій, заступниці декана з навчальної роботи факультету історії, політології та міжнародних відносин РДГУ.

Посадовиці повідомили про підозру у поширенні та публічному використанні забороненої в Україні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, ч. 2 ст. 436-1 КК України).

Рівненська обласна прокуратура повідомила: за даними досудового розслідування, викладачка з травня по грудень 2022 року, використовуючи власний персональний комп’ютер, через свою сторінку в забороненій російській соцмережі «Однокласники», діючи умисно та публічно займалася пропагандою комуністичного тоталітарного режиму серед широкого кола осіб.

З-поміж листівок та тематичних «подарунків» у соцмережі вона, також, розмістила та публічно використовувала на власній загальнодоступній сторінці зображення державного герба та фото керівництва СРСР, а також інші світлини з поєднанням серпа та молота, поширення та публічне використання яких є забороненим Законом України з 2015 року.

Слідством встановлено вже 6 епізодів такої забороненої на території України діяльності підозрюваної. 

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої. 

Викладачку від посади не відсторонили. Вона продовжує працювати в університеті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також