Заступниця міського голови Рівного обурилась розподілом медичної субвенції, бо знову обділили міськлікарню

2357 0

Ми у соцмережах:

Заступниця міського голови Рівного обурилась розподілом медичної субвенції, бо знову обділили міськлікарню

Заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська опублікувала звернення до керівництва області на своїй сторінці у мережі Фейсбук. Воно адресоване голові обласної ради Олександру Данильчуку та голові ОДА Віталію Ковалю. Та додала лист, який отримала від головного лікаря міськлікарні Євгена Кучерука.

У ньому йдеться:

- Шановні керівники області!
Скільки можна обділяти рівненську центральну міську лікарню, яка бере на себе основний тягар по лікуванню хворих на COVID-19?
Протягом п'яти місяців 11 відділень ЦМЛ, а це 430 працівників, перебувають на простої, бо відділення перепрофільовані для лікування заражених коронавірусом. Впродовж цього часу місто робило всі можливі доплати, в тому числі за міські кошти проходять лікування пацієнти з районів, ці гроші ніхто не відшкодовує - а це мільйони гривень. В той же час, рівняни недоотримують якісну медичну допомогу.
17.04.2020 року із 85 мільйонів медичної субвенції, яка прийшла на область, на підтримку міських закладів охорони здоров'я ви виділили аж 1 мільйон гривень.
600 000 євро (не гривень!) зекономлених по "Світовому банку" йдуть на обласну лікарню - міська не отримує нічого.
11.08.2020 50% всієї субвенції (це 25 мільйонів гривень) з державного бюджету на реконструкцію приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я Рівненської області отримує рівненська обласна лікарня. Рівненська центральна міська лікарня з очікуваних 25 мільйонів отримує лише 7.
Ситуація в місті з грошима далеко не найкраща: на сьогодні бюджет недоотримав 71 мільйон гривень. До кінця року діра в міському бюджеті становитиме 110 мільйонів гривень - це якщо хтось думає, що Рівне дуже багате місто.
То якщо ви так системно фінансово обділяєте Рівне і особливо центральну міську лікарню, знаючи її провідну роль і особливе навантаження в умовах пандемії, чому саме в ЦМЛ приводите міністрів та інших високопосадовців?
На мою думку це не зовсім правильно по відношенню до лікарів і медиків, які там працюють. Безсумнівно, наша ЦМЛ одна з найкращих в Україні і в цьому заслуга не лише правильного менеджменту лікарні, але й фінансової підтримки міста та окремих меценатів. Згадайте про це коли приведете туди чергових поважних гостей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також