Галина Кульчинська поділилася, як приготувати морозиво «Циганочка».
Рецептом заступниця міського голови Рівного поділилася у своєму Facebook:
- Я почула його від екскурсовода в столиці Латвії Ризі.
Ми всі так чи інакше знайомі з цією пляшечкою під назвою «Riga Black» (Чорний ризький бальзам). До речі, його рецепт базується на «термоядерній» суміші різноманітних трав і був відкритий у 1752 році. У когось цей напій є ще з радянських часів, комусь його привозять зараз як сувенір з Латвії.
Скажу без перебільшення, ми часто не знаємо, що з ним робити, бо як алкогольний напій він, м'яко кажучи, не дуже смачний. Тому така пляшечка може простояти роками.
Так ось, в Ризі цей бальзам є головним інгредієнтом морозива відомого як «Циганочка». Спробуймо зробити його?
Нам потрібні: будь-яке біле морозиво, очищені фісташки, кубик чорного шоколаду і, звісно, ризький бальзам.
- Викладаємо морозиво в креманку;
- Додаємо декілька фісташок;
- Посипаємо по смаку тертим чорним шоколадом;
- Зверху поливаємо однією (чи двома) столовими ложками «Riga Black»;
Зрозуміло, що це десерт для дорослих і, як на мене, смак неповторний.