Засудили за смертельний постріл на полюванні

2376 0

Ми у соцмережах:

Засудили за смертельний постріл на полюванні

Рівненський апеляційний суд відхилив скаргу захисника обвинуваченого у вчиненні вбивства через обережність 27-річного Михайла Чудіновича, жителя села Сварицевичі Дубровицького району. У ній йшлося про зміну вироку на більш м’який, не пов’язаний з позбавленням волі. Ще дві апеляційні скарги, прокурора та потерпілих, суд апеляційної інстанції задоволив частково.

Ця трагічна подія сталася 21 квітня 2017 року в урочищі, що неподалік села Сварицевичі Дубровицького району. Четверо чоловіків, серед яких були два давні товариші — 26 річний Михайло Чудінович та 30-річний Іван Зиль, були на полюванні. Під час сніданку не обійшлося без вживання спиртного. Сидячи на землі, Михайло перекладав рушницю зліва направо. Саме в цей момент відбувся постріл. Михайло поцілив в обличчя Іванові, який стояв неподалік. Пораненого на підводі негайно доставили до сільського фельдшера, однак той лише засвідчив смерть чоловіка. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті 30-річного чоловіка стали множинні переломи черепа та лицьових кісток. 

20 червня минулого року Дубровицький районний суду суд визнав Михайла винуватим у вбивстві через необережність та призначив три роки позбавлення волі. Обвинуваченого зобов’язали сплатити 21 891 гривню майнової шкоди та 150 000 гривень моральної шкоди потерпілій стороні.

Вирок Дубровицького районного суду оскаржили захисник обвинуваченого, прокурор і потерпілі. Адвокат переконував суд у необхідності змінити вирок у частині призначеного покарання та призначити його підзахисному покарання - обмеження волі строком на 3 роки, звільнивши Михайла Чудіновича від відбування покарання з застосуванням покарання з випробуванням. Тим часом прокурор просив суд збільшити обвинуваченому строк ув’язнення з 3 років - на 4 з половиною роки. Потерпілі переконували у необхідності застосування найбільшої міри покарання, передбаченої санкцією ч.1 статті 119 Кримінального кодексу України, до 5 років позбавлення волі.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що скаргу захисника відхилено, а апеляційні скарги інших сторін – задоволено частково. Вирок місцевого суду скасували в частині призначеного покарання. Михайла визнано винуватим у вчиненні злочину вбивства через необережність та призначали більш суворе покарання — 4 роки позбавлення волі. Суд апеляційної інстанції виходив з того, що каяття обвинуваченого має формальний характер, злочин вчинено в стані алкогольного сп’яніння, і без батьківського піклування залишилися двоє неповнолітніх дітей покійного.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також