Засуджені виправного центру на Рівненщині оголосили страйк

3456 0

Ми у соцмережах:

Городоцький виправний центр. Фото ілюстративне

Засуджені до обмеження волі, яких утримують у Городоцькому виправному центрі, що у Рівненському районі, заявили, що не вийдуть на роботу, поки у центрі не вирішать системні порушення.

Як зазначають засуджені у своєму зверненні, адміністрація центру сама вирішує, кого куди працевлаштувати, зокрема на підприємства за межами центру:

«Виїзди на роботу засуджених – під конвоєм. Працюють засуджені на підприємствах без укладання трудових договорів, без оформлення трудової книжки та з неповним робочим днем».

Зарплату засуджених центр спершу отримує на свій розрахунковий рахунок, а тоді кошти переводять на особові рахунки затриманих. Останні вважають, що них безпідставно вираховують частину коштів.

«Відрахування із заробітної плати засуджених відбувається по злочинній схемі. Нібито за комунально-побутові послуги, але немає жодних договорів з засудженими на надання таких послуг, нам не показують документи про їхню вартість та кількість. А засуджені харчуються за власний рахунок», - йдеться у зверненні.

 Також засуджені до обмеження волі скаржаться, що їм не дозволяють виходити на територію сіл Рубчого та Меткова, де виправний центр, хоча це дозволено законом.

«Також кожному засудженому до обмеження волі, відповідно до ст. 67 КВКУ, за сумлінну поведінку можуть надавати заохочення у вигляді дозволу на виїзд до близьких родичів за межі виправного центру на святкові, неробочі та вихідні дні. Адміністрація Городоцького виправного центру цей вид заохочення не застосовує взагалі, мотивуючи це тим, що «не практикує такого виду заохочення». Будь-які заяви від засуджених з проханням надати дозвіл на виїзд до близьких родичів адміністрація не приймає», - нарікають засуджені.

 На 10.00 сьогодні засуджені запланували загальні збори, на яких привертатимуть увагу до проблем установи, виголосять свої вимоги та хочуть почути відповідь адміністрації. «Ні один засуджений на момент зборів не піде на роботу», - зазначено у зверненні.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також