Засуджені із двох областей України тепер відбуватимуть покарання на Рівненщині, їм вже шукають роботу

1937 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне, Городищенська ВК №96

З початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну до слідчого ізолятора та установ виконання покарань Рівненської області евакуйовано 744 засуджених із Запорізької і Донецької областей.

Тож загалом нині у слідчому ізоляторі та установах виконання покарань області утримується 2375 в’язнів. Найбільше їх у Катеринівській ВК № 46 – 697. 

Аби обговорити питання дотримання прав засуджених, умови їх утримання та працевлаштування – на оперативну нараду у керівника Рівненської обласної прокуратури зібрались представники Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Рівненській області, а також начальники установ виконання покарань Рівненщини та прокурори.

Критичних зауважень, за словами представників Уповноваженого ВРУ з прав людини, які працюють з в’язнями, у них немає. Загалом умови утримання на Рівненщині задовільні, а окремі проблеми вирішуються в робочому порядку.

- Дуже важливо, щоб у воєнний час всі працездатні особи, в т.ч. і засуджені, працювали. Тому пошук робіт та замовлень для в’язнів установ, наразі є найактуальшим питанням. Він викликаний трьома факторами: воєнним станом, збільшенням чисельності працездатних засуджених в установах і діючими вимогами Кримінально-виконавчого кодексу України, - зазначив керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомила: начальники установ виконання покарань будуть звертатись до органів влади, аби знайти замовлення, які б могли виготовити засуджені.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в області та керівництво міжрегіонального управління запевнили, що вони наразі працюють з міжнародними партнерами та фондами для участі у проєктах, які дозволять отримати гуманітарну допомогу, покращити умови утримання в’язнів та залучити їх до праці.

А прокурори, зі свого боку, посилять нагляд за своєчасністю та обґрунтованістю скерування установами виконання покарань подань щодо застосування умовно-дострокового звільнення для засуджених, які сумлінною поведінкою і ставленням до праці довели своє виправлення та у подальшому розгляд судами цих подань у розумні строки.

Крім того, на постійному контролі в прокурорів залишається питання дотримання прав в’язнів на належні умови тримання.



 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також