Засуджено за заклики вбивати українських дітей ексдиректора Russia Today, який колись жив на Рівненщині

892 0

Ми у соцмережах:

Засуджено за заклики вбивати українських дітей ексдиректора Russia Today, який колись жив на Рівненщині

Відомого російського пропагандиста – колишнього директора RT Антона Красовського засуджено за заклики вбивати українських дітей

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора суд визнав колишнього директора Russia Today винним у публічних закликах до геноциду.

Прокурори довели, що у 2022 році засуджений в одному з ефірів своєї авторської програми публічно закликав топити і спалювати українських дітей. Цей сюжет вийшов у телевипусках Russia Today, а також на власних каналах російського пропагандиста в YouTube та Telegram, які налічують декілька сотень тисяч підписників.

В лютому 2023 року за публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора директора російського пропагандистського телеканалу Russia Today було визнано винним у публічних закликах до геноциду та насильницької зміни чи повалення конституційного ладу. Йому призначено максимально можливе за санкціями статей покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За сукупністю вироків суд призначив остаточне покарання за вчинений злочин у виді позбавлення волі на строк 5 років із конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснювала Служба безпеки України.

Рашисту нині 49 років. Він родом з Подольська Московської області. Його батько працював представником конструкторського бюро на атомних електростанціях Української РСР. Зокрема, на Рівненській АЕС, на той час у Кузнецовську (з 2016 року — Вараш). Там Антон жив із 1986 по 1989 рік. Пізніше навчався у Дубровицькій школі,

Читайте також: Директор російського телеканалу Russia Today, який закликає вбивати українців, жив раніше на Рівненщині 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також