Засушені вітаміни

1255 0

Ми у соцмережах:

Засушені вітаміни

Як відомо, сухофрукти дуже корисні. Їх виготовляють шляхом дегідратації натуральних плодів, без використання цукру і шкідливих консервантів.

Тобто сухофрукти зберігають всю користь свіжого фрукта, але при цьому за відсутності рідини корисні речовини містяться в більш концентрованому вигляді. Це впливає на смак і поживну цінність — сухофрукти містять більше нутрієнтів і калорійніші, ніж ті ж фрукти у свіжому вигляді. Крім того, вони цілком можуть замінити шкідливі солодощі. Є і ще один плюс: сухофрукти довго зберігаються і не вимагають особливих умов. У трійці «лідерів» — чорнослив, інжир і родзинки.

Чорнослив допомагає налагодити травлення і позбутися від запорів. Крім того, містить багато калію та інших мінералів, які захистять серце і судини. Чорнослив один з найбільш універсальних сухофруктів: можна їсти просто так, додавати в компоти, салати та м'ясні страви — він допоможе збагатити раціон корисними речовинами і новими смаками.

Інжир особливо позитивно впливає на імунітет, травний тракт і метаболізм. Варіантів його використання теж дуже багато.

Восени та взимку фахівці радять їсти більше родзинок. Вони допомагають організму справитися з вірусами в період епідемій. Крім того, речовини, що містяться в родзинках, сприяють виробництву еритроцитів, тим самим допомагаючи при анемії та недокрів'ї.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також