Засушені вітамінки

877 0

Ми у соцмережах:

Засушені вітамінки

Сухофрукти в 10 разів поживніші, ніж свіжі фрукти. Калорійність 100 г сушених яблук становить 200-265 ккал. Але при цьому вони зберігають максимум вітамінів і мінералів. Єдине — у плода частково руйнується аскорбінова кислота.

У сушених яблуках багато заліза, але воно майже не засвоюється організмом. Тому для заповнення мікроелемента краще використовувати для споживання червоне м'ясо, печінку, бобові. Це набагато ефективніше.

Але при цьому в них чимало клітковини, калію, завдяки яким прискорюється обмін речовин. Вони непогано підійдуть для схуднення, як перекуси дарують багато користі й добре насичують.

Антиоксиданти в продукті — кверцетин, катехін, хлорогенова кислота — дозволять підвищити імунітет, захистити клітини від ушкодження вільними радикалами. Це особливо важливо для людей похилого віку, оскільки це дозволить довше залишатися здоровими і подовжити життя.

Сушені яблука корисні для вагітних, гіпертоніків, людей похилого віку та повних людей. Річ у тім, що сушені яблука допомагають згладити емоційні стрибки і поліпшити розумові здібності. А також позбавити від набряклості, усунути проблеми з травленням, поліпшити настрій і пам'ять.

Наявність клітковини усуває проблеми з кишечником. Сушені яблука допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, ускладнюють всмоктування в кишечнику «поганого» холестерину, а також позбавляють від закрепів. Вони позбавляють і від серцево-судинних захворювань, знижуючи рівень «поганого» холестерину, ризик розвитку атеросклерозу.

За допомогою сушених яблук можна проводити детоксикацію організму. Пектин виводить з організму жовч. У ній зазвичай збираються токсини, що знаходяться в організмі. І нарешті, плоди будуть корисні для діабетиків і схильних до цього діагнозу повних людей. Вони запобігають ожирінню, покращують роботу підшлункової залози, обмін речовин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також