Затоптані «перлини»

252 0

Ми у соцмережах:

Затоптані «перлини»

«Верес» — «Інгулець» — 2:2 
Чемпіонат України. 7 тур. 22 вересня. Рівне. Стадіон «Авангард». 1200 глядачів.
«Верес»: Кожухар, Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Годя 76), Сікейро (Кучеров 46), Куція (Кльоц 46), Луан, Шарай (Дахновський 46), Степанюк, Гайдучик (Мрвальєвич 67).
«Інгулець»: Паламарчук, Малиш, Вілівальд, Шершень, Дубілей (Козиренко 78), Козак (Сидоренко 89), Волохатий, П’ятов, Білоцерковець (Мисик 89), Сад (Пушкарьов 78), Кисленко (Сітало 67).
Голи: Кльоц 65, Мрвальєвич 97 (з одинадцятиметрового) — Малиш 39, Вілівальд 45.

У дуже давні часи, коли нинішніх футболістів і тренерів ще не було на світі, за найкращі футбольні команди Європи виступали поодинокі гравці африканського походження, які виділялися на полі своєю нестандартною видовищною грою. Тоді цих футболістів не дуже політкоректно називали «чорними перлинами», які прикрашали собою згадані команди.

Минуло понад пів століття. Світ змінився. Тепер футболісти африканського, а також азійського, американського та австралійського походження грають навіть за сільські команди європейських країн, і це нікого не дивує. Щоправда, «перлинами» з різних причин їх вже давно ніхто не називає. Одна із цих причин — гравці з екзотичних країн далеко не завжди посилюють гру команд, за які виступають. Бо ж нині тих «перлин», подібно до штучних перлів у ювелірних крамницях, скільки завгодно, і беруть вони за свою гру не дуже дорого.

Рівненський «народний клуб «Верес» вирішив не відставати від моди і теж почав затоварюватися різнокольоровими «перлинами». Зовні це все виглядає цілком сучасно і перспективно. Це коли не дивитись на турнірну таблицю. Коли ж дивитись, то виходить, що чим більше у команді екзотичних новачків, тим гіршими стать результати команди.

Гра в Рівному проти «Інгульця» із села Петрове мала би бути для «Вереса» переможною. Бо ж перед тим рівненська команда ледь не обіграла в Житомирі одного із лідерів. Але вийшло інакше — у першій половині гри гості з села буквально затоптали господарів поля, не даючи тим ані миті, щоб підняти голову. Два забиті у ворота «Вереса» м’ячі не відповідають перебігу подій на полі, рахунок міг бути ще більш невтішним. Довелося тренерам рівнян забирати з поля оті «перлини», аби ті, кого вони замінили, спробували врятувати гру. Цього разу доля була прихильною до «Вереса» — коли за тиждень до того команда програла через неочевидний одинадцятиметровий у власні ворота, то тепер таке саме спірне пенальті було призначено на її користь, завдяки чому вдалося врешті відігратися.

Підсумок простий — «Верес» міцно застряг на дні турнірної таблиці без особливих перспектив. Вже завтра команда гратиме у Рівному проти «Шахтаря», де теж купа екзотичних іноземців. Отоді й побачимо, чиї «перлини» справжні.

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також