Затори будуть не в Рівному, а у Шпанові?

8246 0

Ми у соцмережах:

Затори будуть не в Рівному, а у Шпанові?

Облаштування кільця на перехресті вулиць Макарова та Дубенської у Рівному і перекриття там руху транспорту, призвело до заторів у Рівному. Майже через місяць після початку будівництва, почали шукати шляхи, як розвантажити Рівне від транспорту, особливо транзитних вантажівок.

Сергій Подолін, заступник голови Рівненської ОДА:

— Наразі транзитний транспорт рухається через Велику Омеляну та Дядьковичі. Відповідні знаки встановлені на під‘їздах до міста. Через Рівне щодобово проходить майже 13 тисяч автомобілів транзитом. А з початком нового навчального року затори збільшаться в рази. Нещодавно голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ініціював нараду щодо вирішення проблеми заторів в обласному центрі. Адже через будівництво кільця на перехресті вулиць Макарова і Дубенської рух транспорту значно ускладнився. Вивчається питання альтернативного варіанту об’їзду транзитного транспорту поза містом — через Шпанівську ТГ. Очікуємо, що в найближчі дні буде запущений реверсний рух в районі кільця на вулиці Макарова.

Іван Фурлет, начальник управління транспорту міста:

— Ми готові розглядати будь-які варіанти задля покращення ситуації із заторами в місті. Реверсний рух потребує інфраструктури. Потрібно буде наносити розмітку, організовувати його. Все це коштує грошей. Якщо їх знайдуть, то не бачу проблеми. До вирішення проблеми ж загалом потрібно підходити більш концептуально: проаналізувати транспортні потоки, встановити нові світлофори на основі цього аналізу, будувати велодоріжки, стимулюючи людей пересідати на інші види транспорту. Що стосується руху великогабаритного транспорту через Рівне, то ще у 2010 році була видана відповідна заборона. Контроль за її виконанням лежить на правоохоронних органах. Проте, як відомо, патрульній поліції критично не вистачає ресурсів, щоб ставити пости і патрулі, які би перевіряли кожну вантажівку, що в’їжджає в місто.

Микола Столярчук, голова Шпанівської ТГ:

— Є дороги обласного значення, по яких рухатимуться вантажівки і 700 метрів комунальної, яка в дуже поганому стані, знищити її більше, ніж уже є, просто неможливо. Будемо просити обласну владу привести її до ладу. Чи будуть від руху вантажівок нашими дорогами незручності для наших жителів, сказати важко. Також неможливо спрогнозувати, наскільки збільшиться транспортний потік. Поки будують об’їзну, важковики і так їздять по наших дорогах. Але будемо пояснювати людям, що це необхідно, бо затори по всьому Рівному. Наскільки я розумію, що вже є вказівка по ремонту мосту в селі Великий Олексин. Центральна дорога нова і якісно зроблена, тому не думаю, що її розіб’ють. Ще частина обласної дороги у Великому Олексині теж відремонтована.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також