Затримали злочинців, які «спеціалізувалися» на розбійних нападах та вимаганні грошей

1359 0

Ми у соцмережах:

Затримали злочинців, які «спеціалізувалися» на розбійних нападах та вимаганні грошей

Викрили діяльність злочинної групи, встановили її організатора та учасників, а також отримали докази їхньої причетності до вчинення трьох злочинів оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та слідчі поліції області.

Оганізував діяльність злочинної групи 22-річний житель м. Рівне, його спільниками були двоє знайомих. Угруповання «спеціалізувалося» на розбійних нападах та вимаганні коштів.

У фермера зловмисники вимагали 50 000 доларів США, а ще в одного місцевого мешканця - 20 000 доларів США. Крім того, аби змусити чоловіка віддати кошти, пошкодили його автомобіль. Також фігуранти здійснили розбійний напад на магазин та заволоділи 7 500 доларів США. Усе робили з погрозами фізичного насильства та застосуванням зброї.

26 жовтня слідчі в залежності від участі у злочинах повідомили організатору злочинної групи та двом його спільникам про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України: розбій, вимагання та хуліганство.

Провели обшуки та вилучили зброю, набої до них, ніж, електрошокер, спецзасоби та «чорнові» записи.

Сьогодні, 27 жовтня, підозрюваним обиратимуть запобіжні заходи. Рівненська обласна прокуратура звернулася до суду із клопотанням про обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі. 

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також