Затриманий у Костополі – колишній начальник районного відділення реєстрації (джерела)

8765 0

Ми у соцмережах:

Затриманий у Костополі – колишній начальник районного відділення реєстрації (джерела)

Вчора на хабарі, розміром 3600 доларів, у Костополі поліція затримала осіб, які мали доступ до державного реєстру нерухомості. Як нам вдалося з’ясувати, у справі фігурує три особи, серед яких – колишній начальник вже ліквідованого районного відділення державної реєстрації.

«Корупційну схему реєстрації об’єктів нерухомості» викрили оперативники управління захисту економіки Нацполіції. Правоохоронці повідомили, що «за сприяння у виготовленні технічних паспортів на три об’єкти нерухомості (із внесеними завідомо недостовірними відомостями), а також здійснення їх подальшої реєстрації в реєстрі речових прав нерухомого майна фігуранти справи вимагали 3600 доларів США».

Кошти отримували у два етапи. Під час другого одного з фігурантів справи затримали, вилучивши у нього 2600 доларів США. Ще частину коштів неправомірної вигоди з першої передачі вилучили під час обшуку робочого місця.

Як нам вдалося дізнатися з власних джерел, затримали у Костополі колишнього начальника районного відділення реєстрації Тараса Марчука, який ще минулого року працював у реєстраційному офісі Бабинської ОТГ.

За даними, які отримала редакція, п.Марчук не пройшов переатестацію і не зміг продовжити термін дії своєї ліцензії, тож втратив ключ доступу до державного реєстру. Проте свою діяльність реєстратора не припинив.

За даними слідства, костопільчанин використовував ключ доступу до держреєстру свого колеги з Рокитнівського району.

А третій фігурант справи, працівник приватного товариства, яке спеціалізується на виготовленні технічних паспортів, вносив у документи неправдиві дані.

Наразі жодному з трьох учасників не оголошено про підозру. Окрім того, чоловіків не затримували в ІТТ. Правоохоронці ще збирають докази та чекають результати експертиз, які мають встановити підробки та порушення.

Зв'язатися із п.Марчуком нам наразі не вдалося.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також