Затверджено Національний план спільних дій, спрямований на активізацію боротьби з незадекларованою працею

422 0

Ми у соцмережах:

Затверджено Національний план спільних дій, спрямований на активізацію боротьби з незадекларованою працею

Як свідчить досвід діяльності державної служби України з питань праці, неформальна зайнятість не є проблемою винятково держави або одного державного органу. Вона зачіпає інтереси всіх учасників ринку праці і потребує комплексного вирішення.

У зв’язку з цим, 27 квітня цього року затверджено Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

У його розробці взяли участь Держпраці,  Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти і науки, Національна поліція, Державна податкова служба, Пенсійний фонд, роботодавці. соціальні партнери та представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

З 2020 року Держпраці запровадила активне застосування ризикоорієнтованого підходу в питаннях виявлення незадекларованої праці. Національний план передбачає організацію роботи в ризикових сферах господарювання в два етапи – інформаційного та інспекційного.

Під час інформаційного етапу планується проведення широкомасштабної інформаційної кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці.

Інспекційна кампанія почнеться після інформаційної і буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

На обох етапах до заходів Держпраці в межах повноважень долучатимуться представники інших зацікавлених державних органів.

Більше інформації можна отримати на сайті Управління Держпраці у Рівненській області http://rv.dsp.gov.ua/, сторінці Фейсбук Управління https://www.facebook.com/derzhpraci.rv/ Контактний телефон Управління 63-60-70.

Управління Держпраці закликає роботодавців не намагатися обійти законодавство. Укладайте з найманими працівниками трудові договори!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також