Завалені евакуаційні виходи і несправні вогнегасники

1843 0

Ми у соцмережах:

Завалені евакуаційні виходи і несправні вогнегасники

Виявили рятувальники, обстежуючи торгово-розважальні заклади Рівненщини. Днями рятувальники побували у торгових комплексах, супермаркетах, бізнес-центрах та розважальних закладах Рівненської області. Проводили консультації та тренінги персоналу з протипожежної безпеки. А з 2 квітня почалися позапланові перевірки. Кажуть, що порушення виявляють майже всюди.

За декілька останніх днів рятувальники провели тренінги з протипожежної безпеки у торгово-розважальних комплексах Рівного, Сарн, Дубна та інших районних центрів області. Щоб навчити персонал цих закладів, як діяти в разі виникнення пожежі. У Рівному рятувальники побували в кіноцентрі «Ера», кінопалаці «Україна», розважальних комплексах «Арена», «Sky up», «Епіцентр» та інших.

— Під час консультацій ми не тільки тренували персонал, а й вказували керівникам закладів на порушення, які їм потрібно усунути, — розповів прес-секретар ГУ ДСНС в Рівненській області Дмитро Мельник. — Порушення були майже в кожному закладі. Десь дрібні, які легко виправити, наприклад, завалені товарами евакуаційні виходи чи сходові клітки або ж несправний вогнегасник. В інших закладах порушення більш «затратні»: відсутність системи оповіщення чи пожежної сигналізації. Ми пояснювали власникам цих закладів, що краще витратити зараз декілька тисяч на встановлення такої сигналізації, ніж в разі чого зазнати набагато більших втрат — майна та будівлі, яка згорить вщент.

Будуть проводитися також позапланові перевірки у торговельних, розважальних, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах, в лікарнях. У разі виявлення порушень рятувальники видаватимуть приписи, на виконання яких у власника закладу є два тижні. Якщо він за цей час порушення не усуне, його очікує штраф, щоправда, невеликий — всього лише 34-170 гривень. Проте якщо порушення буде серйозним, обіцяють в ГУ ДСНС в Рівненській області, то справу направлятимуть одразу до суду, який може своїм рішенням припинити діяльність закладу. Позапланові перевірки триватимуть до середини червня.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також