Заважають відродити знищене підприємство у Костополі

6549 0

Ми у соцмережах:

Заважають відродити знищене підприємство у Костополі

Раніше у Костополі працювала перспективна та інноваційна «Українська теплоізоляційна компанія», яка займалася виробництвом теплоізоляційних плит з базальту та інших енергозберігаючих матеріалів. Але зараз підприємство не працює, а його обладнання розрізано на брухт. Усе цінне, що від нього лишилося, це 9 гектарів землі у промисловій зоні. Тому рівненський бізнесмен Артем Соловей, викупивши борги компанії, планує організувати на її місці нове виробництво. Однак йому постійно протидіють, ініціюючи усілякі судові процеси.

Розповідає адвокат підприємця Олександр Величко:

— У 2010 році колишнє керівництво підприємства узяло кредит в банку під заставу майнового комплексу підприємства. Ця доволі велика сума була витрачена невідомо на що. За директора Андрія Юзича компанія фактично була доведена до повного руйнування. Тоді ж почався процес розбирання виробничих приміщень підприємства на будівельні матеріали, а обладнання на брухт.

Юзич найняв охоронну фірму «Кольчуга МС», яка мала стежити за майном підприємства. Але під прикриттям охорони компанія допомагала нищити підприємство. До речі, разом із зникненням охорони з ТОВ «УТК» зникла і дорога лінія з виробництва пелет, що також є предметом застави. Юзич уклав з «Кольчугою МС» договір, що їхні працівники мають охороняти територію підприємства. Однак не платив за їхні послуги. Таким способом підприємство зробили банкрутом у 2016 році.

Коли банк дізнався, що «Українська теплоізоляційна компанія» несе лише одні збитки, то хотів стягнути свою позику. Але цього не вдалося зробити, бо підприємство стало банкрутом. У той же час Юзич почав говорити, що зазнав 1,7 мільйона гривень особистих витрат, документи про існування яких сам собі і склав і не зміг належно підтвердити. Відмовився надати докази та оплатити експертизу, призначену Господарським судом, за його ж клопотанням, незалежним державним експертом Львівського НДІСЕ Волинське відділення.

Зараз директором збанкрутілого підприємства значиться Богдан Загребельний. Теж сумнозвісна особа, що має за своїми плечами досвід знищення підприємств у часи, коли працював арбітражним керуючим. За численні порушення та скарги, знищення підприємств і їхнього майна його позбавили права здійснювати діяльність арбітражного керуючого, а також відкрили кримінальне провадження щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що направлено до розгляду в Дубенський міськрайонний суд, де йому загрожує позбавлення волі до 5 років.

Було щодо нього багато й інших скарг за вчинення злочинів, але йому вдавалося уникнути відповідальності. З інформації, що міститься на сайті Судової влади України, стало відомо, що особа з такими ж ПІБ притягувалася до відповідальності за вирощування наркотичних рослин, також притягувалася до відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння в м. Костопіль. Зараз Богдан Загребельний займається тим, що штучно збільшує борги із заробітної плати, податків. Подав документи, ніби у ТОВ «УТК» працює значна кількість працівників, однак ні обладнання, ні фактично робочих місць, де могли б працювати люди, фактично немає, як і економічних результатів їхньої діяльності, за винятком ще більших боргів. Якщо зайти на територію колишнього підприємства, то там стоять лише кілька будівель, частина розібрані, але обладнання, комунікацій у них немає.

У 2017 році Фонд гарантування вкладів продав право вимоги по кредитному договору, і фірма «УТК-1385», керівником якої також значиться Богдан Загребельний, намагалася викупити майно, навіть перемогла в торгах, але кошти платити відмовилась, тому переможцем було визнано іншого учасника підприємця Артема Солов’я. Останній хоче створити на базі цього підприємства діюче виробництво. Однак колишній та теперішній директори намагаються усілякими діями усунути з дороги Артема Солов’я, який заважає їм донищити підприємство. Адже Андрій Юзич уже звернувся до суду, де вимагає визнати його кредитором у справі, щоб збагатитися на підприємстві, яке він же і довів то такого стану. Господарський суд Рівненської області відмовив у визнанні його кредитором на суму, тепер він оскаржує рішення в Апеляційному суді.

Додамо, що справа про визнання колишнього директора Андрія Юзича кредитором підприємства має відбутися у понеділок, 5 жовтня, об 11-й годині у Північно-Західному апеляційному господарському суді.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також