Завдяки депутату Рівненської облради в Польщі почали прибирати українські кладовища (ФОТО)

1060 0

Ми у соцмережах:

Завдяки депутату Рівненської облради в Польщі почали прибирати українські кладовища (ФОТО)

Вже кілька років поспіль представники громадської організації “Волинський рейд мотоциклетний” навідують містами і села України, де є польські кладовища, а також працюють над вшануванням культурної та історичної спадщини.

Саме ця організація влаштовує “суботники” і приводять до ладу польські кладовища на території України. Втім, до цієї ініціативи активно долучаються у Великоомелянській громаді. Минулого року Орислава та Роман Стасюки допомогли в організації великого прибирання кладовища в Гранові.

Окрім цього, польська сторона подякувала родині Стасюків за збереження римо-католицької каплиці, оновлення пожежної станції, а також за встановлення пам’ятного знаку видатному польському письменнику Чеславу Янчарському.

Письменник, до слова, народився і певний час проживав в селі Грушвиця, а у 1939 році переїхав жити до Польщі. Писав твори для дітей та став автором літературної постаті ведмедика Вухастика.

Саме завдяки такій співпраці та дружнім стосункам 13 листопада в польському селі Селець волонтери прибирали українське кладовище, яке було в занедбаному стані.

-Ми хочемо прибрати кладовище як подяку тим українцям, які піклуються про польські кладовища, що знаходяться в Україні” - написали на офіційній сторінці громадської організації.

Саме така всебічна співпраця сприяє налагодженню дружніх стосунків між країнами і допомагає у збереженні пам’яті наших предків, які з різних причин поховані на території сусідньої країни.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також