Завдяки камерам спостереження житель Рівненського району довів у суді, що ДТП сталася не з його вини

3659 0

Ми у соцмережах:

Завдяки камерам спостереження житель Рівненського району довів у суді, що ДТП сталася не з його вини

Опівдні 28 червня цього року на перехресті вулиць Чорновола-Басівкутська-Карнаухова у Рівному зіткнулися два авто. Водієві «Volkswagen Transporter» інкримінували неуважність за кермом, через що він не врахував дорожньої обстановки та проїхав перехрестя на заборонний «жовтий» сигнал світлофора. Внаслідок цього й відбулося зіткнення з іншим автомобілістом, який керував «Skoda Octavia Combi».

Обидва транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень, а працівники поліції склали на водія «Volkswagen Transporter» протокол за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення та направили для розгляду до місцевого суду.

Суд першої інстанції визнав водія винним у скоєнні цього правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення — штраф у розмірі 850 гривень.

Не погодившись із таким судовим рішенням, мешканець Рівненського району оскаржив його до Рівненського апеляційного суду, просив скасувати рішення суду, а провадження у справі закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Суд апеляційної інстанції задовольнив апеляційну скаргу, а рішення місцевого суду скасував.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила:  суд взяв до уваги докази, що містяться в матеріалах справи і підтверджують невинуватість водія «Volkswagen Transporter».

Серед них — відеозаписи з відеокамер зовнішнього спостереження. На них видно, що водій «Volkswagen Transporter» перетнув стоп-лінію перед перехрестям на дозволений «зелений» сигнал світлофора, а тому, у відповідності до вимог п. 16.8 Правил дорожнього руху України, він повинен був  закінчити проїзд перехрестя.

Також з відеозапису зрозуміло, що фактично проїзд перехрестя з боку вулиці Басівкутської здійснюється у три ряди. Крайній лівий — для повороту ліворуч, середній — для руху прямо в сторону Карнаухова, крайній правий — для повороту праворуч. На відеозаписі зафіксовано, що водій «Skoda Octavia Combi», здійснюючи проїзд перехрестя в сторону вулиці Карнаухова (прямо) зайняв не середній ряд, а крайній (правий), який був вільний, маючи при цьому намір випередити колону автомобілів середнього ряду. Водій обмежив собі поле зору з лівого боку, де із дотриманням правил дорожнього руху завершував маневр водій «Volkswagen Transporter». Через це й відбулося зіткнення транспортних засобів на межі закінчення перехрестя, що узгоджується зі схемою ДТП.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також