Завдяки вуличним відеокамерам вдалося знайти викрадені у дітей велосипеди

1265 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Біля школи №1, що на вулиці Поштовій у Володимирці, невідомі викрали два велосипеди, якими учні приїхали до школи. Батьки одразу ж повідомили в поліцію, адже велосипеди нові спортивні, загальною вартістю понад 10 тисяч гривень.

Переглядаючи записи з відеокамер магазинів, які знаходяться поблизу, працівники поліції встановили осіб, причетних до викрадення, повідомляє Volodymyrets.city. Ними виявились неповнолітні жителі сусідніх сіл, учні Володимирецького ВПУ. Їм загрожує кримінальна відповідальність за групову крадіжку: позбавлення або обмеження волі на строк до 5 років. Оскільки хлопці вчинили крадіжку вперше, найімовірніше, обійдуться арештом від 3 до 6 місяців, повідомила Юлія Стрижоус, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Вараського відділу поліції.

Злочин вдалося розкрити буквально по «гарячих слідах» завдяки відеокамерам. Проєкт «Безпечне місто», який мають впроваджувати і у Володимирці, – це система безпеки для українських громад, що забезпечує відеофіксацію транспортного і пішохідного трафіку та дозволяє здійснювати моніторинг і керування діяльністю комунальних служб, поліції та ДСНС у населених пунктах.

Зараз система автоматично архівує всі зібрані номери автомобілів, «вміє» шукати об'єкти за розміром і кольором, а також розпізнавати обличчя. Це дозволило упродовж року зменшити кількість злочинів і правопорушень на автошляхах в тих районах, де така система вже працює, та збільшити кількість розкритих, в тому числі за гарячими слідами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також