Завод на Рівненщині будується, дорога руйнується

1700 0

Ми у соцмережах:

фото: UA:Рівне

Мешканці села Городок, що неподалік Рівного, нарікають на затори, які виникають через активне будівництво деревообробного заводу «Кроноспан» в селищі. Адже велика кількість великогабаритного транспорту, який підвозить будівельні матеріали, блокує рух в селищі.

Сергій Поліщук, голова Городоцької ОТГ:

Коли вантажівки заїжджають на вулицю Барона Штейнгеля, яка є центральною в селищі, то два автомобілі там розминутися не можуть. Ускладнює ситуацію й стан самої дороги — асфальт на ній в дуже поганому стані, глибокі вибоїни. Планується, що ця дорога в цьому році ремонтуватиметься за кошти державного бюджету. Завод теж зголосився відремонтувати частину дороги.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА:

На заводі розпочали підготовчі роботи для облаштування спеціального місця, де залишатимуть вантажні автомобілі, щоб вони усі одночасно не заїжджали у селище. Це дозволить уникати скупчень на трасі. Нам пообіцяли, що підприємство скоро вирішить це питання.

Дмитро Леонтіюк, речник САД в Рівненщині:

Місцева громада минулого року розробила проєктну документацію на ремонт дороги, протяжність якої складає близько 4 кілометрів. Уже відбувається тендер. Гроші на ремонт дороги мають надійти з державного бюджету. Однак важко сказати, коли її відремонтують повністю, адже це дорога місцевого значення. Все залежить від того, скільки з державного бюджету надійде коштів на ремонт доріг в області. Зважаючи на великий потік вантажного транспорту до заводу, який активно будується, існує ризик того, що після ремонту «фури» знову розіб’ють цю дорогу. Потрібно буде, щоб місцева громада разом із заводом контролювала, щоб вантажівки були не перевантажені.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також