Завтра донорів крові чекатимуть у парку Шевченка в Рівному

184 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Через війну потреба зросла в рази.

Детальніше про це розповів голова обласної ради Андрій Карауш:

- Вперше у Рівному кров можна буде здати у напівпольових умовах. У цю п'ятницю, 18 жовтня, у парку Шевченка біля літньої естради наш центр служби крові чекатиме тих, хто може врятувати життя інших. Умови: 18 років, паспорт і гарне самопочуття. Час: з 11:00 до 15:00. 

Чому це роблять. Центр служби крові хоче випробувати саме такий спосіб, для цього поставлять спеціальний намет з обігрівом та усім необхідним. Як пояснила очільниця закладу Ліна Михальчук, ці умови наблизять до тих, які є у самому центрі. До слова, здати кров у цей час можна і в парку, і в приміщенні на Степана Бандери, 31. 
 
Що ж до забору крові у наметі, то цей досвід, ймовірно, використовуватимуть і потім, адже так можна організувати донацію у будь-якому селі чи місті і для цього не потрібно шукати приміщення. Це спрощує багато речей. 
 
Про потребу у крові. Найбільшою зараз є потреба у 1групі як з позитивним, так і негативним резусами, а також 2-й та 3-й з резусом мінус. Але загалом чекають донорів із будь-якою групою. Нагадаю, у війну ця потреба зросла в рази.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також