Рівне оплаче 30-річного розвідника-сапера

4320 0

Ми у соцмережах:

 Рівне оплаче 30-річного розвідника-сапера

Ілля Серко загинув поблизу села Новоселівське на Луганщині...

Про прощання із загиблим воїном повідомив міський голова Олександр Третяк:
 
 - Більшої любові ніхто не має за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх. Наш Герой Ілля Серко — яскраве свідчення того. Адже вірний собі, своїм переконанням, вірний друзям, коханій, побратимам, країні та присязі віддав найбільшу жертву — поклав своє життя заради інших...

Ілля Серко народився у Рівному. Навчався в місцевій школі №22, здобув середню спеціальну освіту кухаря-кондитера, але за фахом не працював. Він обрав професію в сфері текстилю, де познайомився з майбутньою дружиною - Оленкою. Пара працювала на виробництві одягу в сусідніх кабінетах: Оленка шила, а Ілля займався друком на виробах.

“Ілля з дитинства відвідував церкву, але вирішив слідувати за Богом та стати частиною церкви згодом, на це вплинула робота на виробництві та, безпосередньо, Оленка.
Ілля прийняв хрещення і став членом церкви «Надія», активно брав участь в її житті. Він займався молитовним служінням. Ілля найбільше асоціюється зі словом “молитва”, ревна, щира і відверта. Окрім цього, він проповідував, постійно служив в таборах для сиріт, ніколи не боявся емоцій, сліз, бо знав, що співпереживати - це не слабкість, а сила,” - розповідає пастор Віталій Міщук.

У червні 2016 року Ілля та Оленка одружились, а згодом у 2020 році разом відкрили власну студію друку на одязі. Наприкінці грудня 2021 року в сім’ї з’явились довгоочікувані донечки — двійнята Єва та Рут.

Подружжя продовжувало разом працювати і виховувати діток до 6 червня 2023 року, саме в цей день Іллю мобілізували. Він ніколи не служив в армії, але не ховався, став на захист своєї країни, заради своїх найрідніших.

Та на жаль, 4 серпня 2023 року розвідник-сапер 30-річний Ілля Серко загинув поблизу села Новоселівське на Луганщині...

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 18 серпня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі “Нове”...


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також