Зайвих заходів щодо FME не буває

997 0

Ми у соцмережах:

Зайвих заходів щодо FME не буває

На Рівненській АЕС відбулося чергове засідання комітету FME (Foreign Material Exclusion), що функціонує на електростанції задля системного вдосконалення діяльності щодо запобігання потраплянню сторонніх предметів в обладнання (устаткування), трубопроводи, а також підтримання експлуатаційного порядку.

Відповідно до чинних документів засідання комітету FME, членами якого є всі заступники головного інженера РАЕС, проводяться двічі на рік головуючим — заступником головного інженера з технології та інжинірингу. Під час зустрічі присутні розглянули результати роботи за попередній період, проаналізували динаміку та визначили кращі практики, а також напрями для вдосконалення. До слова, взимку на Раді з культури безпеки було відзначено, що Рівненська АЕС є кращою у напрямі впровадження FME, а її досвід є прикладом для усіх підрозділів Компанії.

Як зауважив Вячеслав Стоянов, згідно з наявними тенденціями вирішили збільшити кількість та якість обходів обладнання, зокрема, запровадити парні обходи-спостереження задля покращення їхньої якості. Віднедавна Рівненська АЕС стала членом Паризького центру ВАО АЕС, відтак планується надіслати запит до ВАО АЕС-ПЦ щодо отримання кращого досвіду з питань FME.

— На Рівненській АЕС робота в напрямі FME налагоджена, проте будемо вдосконалювати наявні практики, продовжуватимемо навчання методів FME як для працівників електростанції, так і для представників підрядних організацій. Неодноразово наголошувалося, що FME стосується не лише ремонтної діяльності підприємства, а й експлуатаційної, де потрапляння сторонніх предметів може спричинити негативні наслідки для всього комплексу обладнання, — розповів Вячеслав Стоянов.

Підсумовуючи, головний інженер — перший заступник генерального директора РАЕС підкреслив, що зайвих заходів у напрямі реалізації програми FME не буває.

Віта НИШКАЛЮК, редактор пресцентру РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також