Збереження близькості на відстані: секрети успішних відносин

586 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Підтримувати теплі стосунки, а тим більше кохання на відстані може бути дуже складно. Однак чимало пар з успіхом витримують таке випробування, більше того – у деяких почуття після вимушеної розлуки стають ще яскравішими і трепетнішими. Щоб зміцнити емоційний зв'язок один з одним, перебуваючи у різних містах чи країнах, необхідно дотримуватись певних правил.

 Чи варто починати?

До відносин з відривом можуть призвести різні умови. Хтось у пошуку справжнього кохання спочатку знайомиться з людиною, яка знаходиться далеко. Деяким закоханим, які живуть разом, доводиться роз'їжджатися на якийсь час – наприклад, якщо один з них або обидва періодично їздять у відрядження по роботі. В інших це одиничний випадок через певні життєві обставини.

Важливо розуміти, що почуття на відстані можуть почати згасати, тому необхідно докладати зусиль для підтримки душевного вогню та взаємного потягу. Рішення про підтримку таких відносин приймати повинні обидва партнери, усвідомлюючи те, що, швидше за все, психологічно буде нелегко. Далеко не в кожного вистачить сили волі на те, щоб утриматись від зрад чи обманів.

У яких випадках стосунки на відстані варто зберігати:

- міцний емоційний зв'язок;
 
- яскраві сильні почуття;
 
- сімейні узи;
 
- наявність спільних дітей;
 
- спільні плани;
 
- впевненість у порядності один одного.

Вимушену розлуку простіше переносять партнери, які вже давно перебувають у міцних та довірчих відносинах. Загальний побут, спільні захоплення, сімейні обов'язки – все це не дозволяє нехтувати зобов'язаннями один до одного. Щире почуття любові також допомагає пережити тимчасове розставання. А ось гола пристрасть чи закоханість без емоційної глибини – це зовсім не гарантія того, що стосунки збережуться.

Якщо знайомство відбулося через інтернет та особистої зустрічі ще не було, буде важкувато. Однак за бажання і такі відносини можна зробити міцними, чуттєвими та надійними. Прекрасно, якщо в планах закоханих значиться побудова сім'ї. У такому разі обидва серйозно ставляться до віртуального спілкування і не ризикуватимуть стосунками заради швидкоплинного флірту або нерозбірливих статевих зв'язків.

Чи є плюси у стосунків на відстані?

До певної міри кохання на відстані – це стрес для кожного з партнерів. Ситуація посилюється, якщо між закоханими є недовіра. Відсутність контролю дезорієнтує, і тоді можуть з'явитися болісні думки про можливі зради чи зради. Однак і плюси у відносин на відстані також є – це можливість:

- насолодитися самотністю;
 
- займатися коханим хобі;
 
- відчути силу кохання;
 
- перевірити партнера на вірність;
 
- переконатися у правильності вибору;
 
- скучити один за одним;
 
- стати сильнішим у психологічному плані.

Партнери, які пережили вимушену розлуку та не наробили помилок, починають більше цінувати один одного. З'являється тверда впевненість у своїх почуттях та почуттях другої половинки. Розлука - це випробування, яке може розвести закоханих, так і міцно з'єднати їх на все життя. Варто також зауважити, що очікування на бажану зустріч – приємне відчуття. А сама зустріч після розлуки доставляє море яскравих та насичених переживань.

А що з інтимом?

Тривале утримання ніколи не йде на користь здоров'ю. А стосунки без сексу і зовсім довго протриматися не можуть. Але що робити, якщо кохана людина далеко і немає ніякої можливості обійняти її, поцілувати, обдарувати ласками і поринути у вир пристрасті? Не все так страшно, як здається. Сучасні технології дозволяють партнерам кохатися навіть на великій відстані один від одного. І, що цікаво, відчуття при цьому можуть бути навіть більш яскравими та солодкими, ніж за класичної близькості.

Організувати повноцінне сексуальне життя на відстані дуже просто – потрібно лише заздалегідь придбати відповідні інтимні іграшки. За допомогою збудливих аксесуарів партнери можуть доставляти один одному масу гострих переживань. Особливу увагу слід звернути на моделі, оснащені особливою функцією, яка називається теледильдоніка. Такі пристрої синхронізуються через смартфон, що дає кожному з партнерів можливість буквально пестити іншого крізь величезні відстані. Але, звичайно, можна використовувати і звичайні інтимні девайси, спостерігаючи один за одним через відеочат.
 

Як зміцнити відносини з відривом?

Соціологічні дослідження показують, що максимальний термін розлуки без негативних наслідків становить три роки. Якщо партнери змушені бути розділеними на більш тривалий час, шанси на збереження відносин з кожним місяцем зменшуються. Однак і цю проблему можна вирішити - необхідно зустрічатися хоча б іноді, хай навіть на день чи кілька годин. Важливо знаходити лазівки – використовувати вихідні та відпустки. Також бажано слідувати корисним порадам від психологів:

- при виборі періодичності та тривалості побачень краще вибрати часті зустрічі на короткий час, ніж довгі, але що відбуваються щорічно чи рідше;
 

- встановити періодичність дзвінків та спілкування по відеочату – у цей час обидва партнери мають бути вільними від роботи та інших справ;
 

- постаратися не контролювати другу половинку і тим більше не влаштовувати допитів із пристрастю щодо пересування та спілкування з іншими людьми;
 

- при необхідності (тривогах, страхах) відвідувати досвідченого психолога, щоб не виливати негатив, що накопичився, на другу половинку;
 

- не звинувачувати партнера в ситуації, що підтримуватиме морально і вселяти впевненість у щасливому майбутньому;
 

- частіше писати в повідомленнях слова про кохання та говорити компліменти під час спілкування по телефону або відеозв'язку.


Щоб вимушена розлука виявилася лише перевіркою почуттів, але не розривом відносин, необхідно налаштуватися на позитивний результат. Чудово, якщо партнери не мають схильності до підозр і недовіри. Але в будь-якому разі важливо давати другій половинці впевненість у тому, що все йде за планом і швидка зустріч стане початком наступного щасливого етапу спільного життя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також