Через появу нового вірусу збільшили обсяг виробництва медичного кисню у півтора раза

527 0

Ми у соцмережах:

Через появу нового вірусу збільшили обсяг виробництва медичного кисню у півтора раза

Поява нового штаму вірусу Оmicron збільшить потреби хворих у кисні. Бізнес оперативно реагує на нові виклики та завчасно нарощує обсяги постачання кисню медикам у 12 областях.

У листопаді 2021 року три підприємства азотного холдингу Ostchem виробили та відвантажили лікарням рекордні 469,2 тис. м3 медичного кисню. Це більш ніж у півтора раза більше, ніж у жовтні, коли підприємства виробили 283,6 тис. м3 кисню.

Зокрема, «Рівнеазот» поставив 52,7 тис. м3 кисню (у жовтні – 17,3 тис. м3). Кисень відвантажується у балонах до лікарень Рівненської, Волинської та Житомирської областей.

Весь кисень, який виготовляють заводи Ostchem, за рішенням акціонера підприємств постачається безкоштовно до лікарень 12 областей України. Він відвантажується у балонах чи в спеціальних цистернах.

-  Завдяки надзусиллям наших хіміків, підприємствам у листопаді вдалося наростити поставки кисню на 65,5% – з 10 тисяч до 15 тисяч кубометрів щодня і закривати 100% запитів, що надходять до нас, - зазначає Олег Арестархов, керівник департаменту корпоративних комунікацій Group DF.

За його словами, поява нового штаму вірусу Omicron та його поширення на території України – це новий виклик, до якого зараз готуються підприємства спільно з медиками.

- Потреба лікарень у кисні може зрости, тому бізнес завчасно нарощує обсяги виробництва відповідно до заявок МОЗ, що надійшли. Бізнес сьогодні максимально допомагає закрити зростаючий попит на медкисень, – зазначив Арестархов


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також