Збив на смерть велосипедиста і не розкаявся

3917 0

Ми у соцмережах:

Збив на смерть велосипедиста і не розкаявся

Смертельна автопригода сталася більш ніж три роки тому — 14 листопада 2015 року. 32-річний мешканець Дубенського району Олег Міщук, керуючи автомобілем «ВАЗ 2101» без посвідчення водія, грубо порушив правила дорожнього руху та наїхав на велосипедиста Сергія. Потерпілий помер на місці події.

10 жовтня 2017 року Дубенський міськрайонний суд визнав Олега, який у день аварії перебув за кермом у стані алкогольного сп’яніння, винуватиму у порушенні  правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, призначивши обвинуваченому 6 років позбавлення волі. Стягнуто з обвинуваченого на користь потерпілої Валентини 17 999 грн 90 коп. у відшкодування заподіяної матеріальної шкоди та 100 000 грн – моральної шкоди.

Вирок місцевого суду в Рівненському апеляційному суді оскаржив захисник, посилаючсиь на те, що під час досудового розслідування було допущено ряд порушень вимог кримінального процесуального законодавства, проте суд не дав цьому належної оцінки. адвокат просив вирок суду першої інстанції скасувати, обвинуваченого визнати невинуватим, а кримінальне провадження щодо нього закрити за відсутністю в його діях складу злочину.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повдомила РВ, що суд залишив без змін вирок Дубенського міськрайонного суду. Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ виходила з того, що обвинувачений у вчиненому не розкаявся, злочин вчинив в стані алкогольного сп’яніння. Відтак, покарання — 6 років позбавлення волі — відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого, і є необхідним та достатнім для його виправлення й попередження нових кримінальних правопорушень. Засуденого не позбавили права керування транспортними засобами, бо посвідчення водія Олег не має.



 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також