Збройні Сили, підготовка до зими, комфортний транспорт для рівнян - над чим позачергово працювали рівненські депутати

775 0

Ми у соцмережах:

Збройні Сили, підготовка до зими, комфортний транспорт для рівнян - над чим позачергово працювали рівненські депутати

Виділили кошти на підтримку Збройних Сил України, передбачили кошти для стабільної роботи комунальних підприємств міста взимку, погодили придбання сучасних комфортабельних автобусів для перевезення пасажирів - такими є підсумки сьогоднішнього позачергового сесійного засідання міської ради Рівного.

Зокрема, на капітальні і поточні видатки кошти з міського бюджету отримали ціла низка військових частин, відповідно до своїх потреб. Зокрема, це військові частини А 4765, А 4832, А 1573. Крім того, частину коштів з міського бюджету було виділено на потреби правоохоронних органів, які в умовах воєнного стану виконують поряд з військовими завдання в зоні бойових дій.

- Підтримка Збройних Сил України - це перший і головний наш пріоритет. Як ви знаєте, мною було дано доручення при підготовці бюджету максимально, наскільки можливо, скоротити необов'язкові видатки і максимально акумулювати кошти для підтримки наших військових. Зараз, уже ми почали переглядати пропозиції від наших управлінь і департаментів. Думаю, нам вдасться в достатній мірі забезпечити наші Збройні Сили всім необхідним. Головне наше завдання - спільно здобути Перемогу - це, в першу чергу, - заявив секретар міська рада Рівного Віктор Шакирзян.

Крім виділення коштів на підтримку ЗСУ, також було розглянуто низку питань, які дозволять забезпечити більш стабільну роботу міських комунальних підприємств взимку, зокрема, що стосується ремонту і оновлення необхідної комунальникам техніки. А також прийнято рішення про надання дозволу комунальному підприємству “Рівнеелектроавтотранс” придбати необхідні для перевезення рівнян сучасні пасажирські автобуси.

Йдеться, зокрема, про придбання в комунальну власність двадцяти сучасних комфортабельних автобусів середньої місткості з низькою підлогою, пандусами та місцями для людей з інвалідністю, які вже незабаром стануть гарною альтернативою для морально і фізично застарілих рівненських маршруток.

За словами директора Департаменту Інфраструктури і благоустрою Руслана Гудими, автобуси відповідатимуть стандарту не нижчому від Євро-5. Крім того, придбані незабаром транспортні засоби будуть комунальними, тобто належатимуть не приватним перевізникам, на дисциплінованість у дотриманні графіків руху яких так часто нарікають рівняни, а належатимуть міському комунальному підприємству “Рівнеелектроавтотранс”, що дасть змогу чітко контролювати якість послуг з перевезення рівнян.

Курсуватимуть новопридбані автобуси в віддалені від центру мікрорайони міста. Зокрема, допоможуть вирішити проблему з транспортним сполученням Квасилова та Рівного. Незважаючи на те, що селище уже давно стало частиною рівненської тергромади, квасилівчани були фактично позбавлені можливості користуватись якісним міським громадським транспортом. Тепер же, мешканці Квасилова, як мешканці інших віддалених мікрорайонів громади, не будуть вимушені годинами чекати транспорт, аби дістатися до роботи чи до найближчої поліклініки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також