Здати рівненським випускникам тест, сидячи вдома на дивані, не вийде

2200 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Цього літа рівненські випускники замість звичного ЗНО здаватимуть лише один іспит — національний мультипредметний тест на три предмети в онлайн-форматі. Однак скласти його, сидячи на дивані, поки не вийде, обов’язкова фізична присутність всіх учасників. Здаватимуть у комп’ютерних аудиторіях під наглядом інструкторів. А якщо в цей момент буде повітряна тривога, то усі спускатимуться до бомбосховищ.

Богдан Турович, начальник міського управління освіти:

— На проходження тесту в Рівному зареєструвалося 1554 особи. Вже у травні вони отримають листи на свої електронні скриньки і після цього мають підтвердити, що збираються здавати НМТ. Адже кожному учаснику до центрів тестування доведеться прийти особисто. Тест включатиме три дисципліни: українську мову, історію України та математику. З кожного предмета буде по 20 питань, загалом іспит триватиме одну годину і 20 хвилин. Попередньо відомо, що тестування відбудеться у липні, упродовж 10 днів. Задля безпеки учасників планується поділити на десять груп, щоб зменшити скупчення людей. А якщо під час тестування лунатимуть сирени, процес переривається і всі повинні спуститися до укриття. Після відбою повітряної тривоги учасники повернуться на свої місця і продовжать виконувати завдання. А щоб унеможливити шахрайство, завдання в мультипредметному тесті кожного дня будуть інші.

А як бути тим, хто через війну був змушений виїхати з України? Наразі у МОН обіцяють, що пройти НМТ можна буде у спеціальних пунктах тестування в країнах Євросоюзу. Чи з’явиться можливість скласти іспит дистанційно — поки невідомо. Міністр освіти Сергій Шкарлет ніби й допускає можливість дистанційної участі — але тільки за умови, якщо технології дозволять чітко ідентифікувати особу. Перелік екзаменаційних центрів як в Україні, так і на території ЄС буде готовий вже у червні. Тоді ж обіцяють зробити й пробне тестування в онлайн-форматі.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також