Здайте зброю! I вам за це нічого не буде

1415 0

Ми у соцмережах:

Здайте зброю! I вам за це нічого не буде

Першого квітня на Рівненщині розпочнеться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів. Громадяни, які зроблять це добровільно, звільняються від відповідальності за незаконне придбання та зберігання. Як виняток, добровільно здана мисливська вогнепальна гладкоствольна, нарізна та холодна зброя, спеціальні засоби самооборо­ни, заряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії (газові пістолети та револьвери), можуть бути поставлені на облік органів внутрішніх справ та зареєстровані за громадянами, що їх здали.

Першого квітня на Рівненщині розпочнеться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів. Громадяни, які зроблять це добровільно, звільняються від відповідальності за незаконне придбання та зберігання. Як виняток, добровільно здана мисливська вогнепальна гладкоствольна, нарізна та холодна зброя, спеціальні засоби самооборо­ни, заряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії (газові пістолети та револьвери), можуть бути поставлені на облік органів внутрішніх справ та зареєстровані за громадянами, що їх здали. — При переїзді зі зброєю в інші регіони України потрібно у 10-денний термін повідомляти про це міліцію за новим місцем проживання, — нагадує Ігор Сіверс, старший інспектор групи дозвільної системи ВОГП Рівненського МВ УМВС України в області. — У разі смерті власника родичам померлого потрібно у 5-денний термін здати його мисливську зброю в територіальний відділ міліції або в дозвільну систему до вирішення питання про спадкування майна, але на строк не більше шести місяців. За порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв громадяни несуть кримінальну відповідальність згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, якою передбачено позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. З питань добровільної здачі зброї рівнянам необхідно звертатись в службу дозвільної системи Рівненського міського відділу міліції за адресою: м. Рівне, вул. Словацького, 3, каб. №16. Телефон для довідок 67-99-05.

Довідка «РВ» На обліку органів внутрішніх справ у Рівному перебуває понад 3400 власників мисливської зброї, за якими зареєстровано 4000 мисливських гладкоствольних рушниць, 773 одиниці мисливської вогнепальної нарізної та комбінованої зброї, 84 — холодної, а також понад 2000 власників спеціальних засобів самооборони із майже 2650 газовими пістолетами й револьверами та 1030 пристроями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також