Здійснити мрію ніколи не пізно: став бакалавром у 96 років

717 0

Ми у соцмережах:

Здійснити мрію ніколи не пізно: став бакалавром у 96 років

96-річний італієць закінчив університет і планує вчитися далі

 

Джузеппе Патерно став найстаршим в Італії випускником університету, пише The Guardian. У віці 96 років він одержав ступінь бакалавра з філософії в Університеті Палермо.

Патерно розповів, що мріяв отримати університетську освіту ще з дитинства. Коли він був хлопцем, його велика родина не могла собі дозволити оплатити навчання, а потім почалася Друга світова війна.

Ще дитиною Патерно почав працювати, він допомагав батькові в пивоварні в Палермо. Потім почалася Друга світова війна - так у 1943 році Патерно став телеграфістом в італійській армії.

Після війни він пішов працювати на залізницю. «Я не був у захваті від своєї роботи, але знав, що повинен робити це, тому що був одружений і мав сім'ю, яку потрібно було утримувати.», - розповів Патерно.

Однак від мрії про освіту він не відмовився: після роботи ходив у вечірню школу і в 31 рік отримав атестат про повну загальну середню освіту. А в 2017 році Патерно вступив на факультет філософії Університету Палермо.

«Сусіди запитували, навіщо тобі всі ці складності в твоєму віці. Але їм просто не зрозуміти, як важливо втілити мрію, навіть в моєму віці», - каже Патерно.

Коли почалася пандемія коронавірусу, університет перейшов на дистанційне навчання, а Патерно довелося освоювати нові засоби комунікації. Але він і з цим впорався і наприкінці липня отримав заповітний диплом бакалавра, та ще й з відзнакою! "Це один із найщасливіших днів у моєму житті ", – сказав він.

Але мріяти Патерно не перестає і тепер подумує про вступ до магістратури. "Моя мати дожила до 100 років. Якщо цифри і генетика на моєму боці, то у мене ще чотири роки", – говорить найстарший випускник Італії.



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також