Здолбунівщина позбулась небезпечних отрутохімікатів

479 0

Ми у соцмережах:

Здолбунівщина позбулась небезпечних отрутохімікатів

Цього тижня з території Здолбунівської громади вивезли небезпечні отрутохімікати. Їх утилізує підприємство, що має відповідну ліцензію для такої діяльності.

Непридатні та заборонені до використання хімічні засоби захисту рослин перебували на території нинішнього П’ятигірського старостинського округу ще від радянських часів.

5,77 тонни отрутохімікатів – «спадок» колгоспної діяльності. Згодом хімзасоби визнали безхазяйними. Накопичені препарати свого часу були заборонені до використання у зв’язку з високою токсичністю, негативним впливом на здоров’я населення і довкілля. Термін їхнього зберігання давно збіг. Водночас загроза негативного впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей лише зростала. Адже тривале зберігання хімікатів могло привести до хімічних реакцій та утворення нових сполук з невідомими властивостями, повідомляє Здолбунівська міська рада.

Однак попри те, що питання поводження з ними, згідно з чинним законодавством, мало вирішуватися причетними місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування, проблему вдалося розв’язати лише зараз. У попередні роки про утилізацію взагалі не йшлося: силами місцевої влади отрутохімікати лише «перезапаковувалися» та залишалися на території тодішнього Здолбунівського району.

Відтак, щоб запобігти потраплянню небезпечних речовин у ґрунт, водні об’єкти та повітря, з міського природоохоронного фонду було спрямовано кошти для забезпечення перевезення, знешкодження та утилізації отрутохімікатів. Через тендер залучено компанію, що має ліцензію на проведення відповідних робіт. Тож фахівці компанії не лише вивезли небезпечні хімікати з території громади, а й утилізують їх відповідно до норм та вимог. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також