Здолбунівська знову стала проїзною

1228 0

Ми у соцмережах:

Здолбунівська знову стала проїзною

Днями рівняни помітили, що на дорозі біля ринку Дикого з’явилися смугасті перешкоди — десятки обмежувальних стовпчиків. Їх почали встановлювати міські комунальні служби, щоб віднадити водіїв від звички залишати свій транспорт на проїжджій частині. Адже це було зручно хіба окремим торговцям, які звикли розвантажувати на тому місці товари і кому не хотілося далеко іти до базару. Зате таке порушення ПДР значно ускладнювало рух іншим водіям.

Ця проблемна ділянка не раз привертала особливу увагу муніципальної варти: бувало, що за день інспектори виявляли до сотні порушників, штрафували, а потім ситуація повторювалася. Тепер же міській владі вдалося її вирішити — вулиця Здобунівська нарешті стає проїзною, а колишніх заторів уже не видно.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Встановили обмежувальні стовпчики та дорожні знаки згідно із затвердженими схемами організації дорожнього руху. Свій результат такий захід уже дав: ми бачимо, що пішов потік транспорту Здолбунівською. Це значно розвантажує вулиці Степана Бандери та Небесної Сотні, зменшує водіям час очікування на залізничному переїзді. Забезпечено проїзд спецтехніки, щоб правоохоронці, «швидка» та рятувальники могли вчасно дістатися потрібного місця. Стовпчики не металеві, а саме пластикові: якщо трапиться ДТП, автомобіль зможе звідти з’їхати, а стовпчик швидко відновить форму і стане на місце. Дані перешкоди є антивандальними, однак деякі громадяни уже намагаються з ними боротися: є перший випадок пошкодження стовпчика — вочевидь, дехто вважає, що така перешкода їм заважає. Обставини цього прикрого інциденту ще встановлюємо, але подібні речі будемо жорстко присікати.

До слова, минулого тижня ми також проводили й інші роботи на Здолбунівській: заасфальтували проблемні ділянки та частково нанесли розмітку. Роботу ще не закінчено, будемо працювати надалі — доведемо це питання до логічного завершення.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також