Здорове харчування і солодощі

496 0

Ми у соцмережах:

Здорове харчування і солодощі

Останнім часом популярним і правильним стало стежити за своїм харчуванням. Можна перефразувати відомий вислів “скажи мені, що ти їси, і я скажу тобі, хто ти”. І це дійсно так. Продукти, що ми вживаємо, впливають на наш зовнішній вигляд, фізичний стан, настрій. Багато хто вважає, що перейти на правильне харчування складно, адже не можуть уявити свого життя без солодощів. Однак, сучасні виробники, як от https://yaro.ua/ua/store/cookies, потурбувалися про покупців і вже давно виготовляють не просто смачне, а й корисне печиво.

Як можна замінити класичні солодощі

Коли людина вирішує перейти на здорове харчування, то одразу намагається себе обмежити у вживанні солодощів. Адже цукор - це шкідливо. Варто пам'ятати, що глюкоза необхідна нашому організму. Головне - у правильній кількості. Звісно, цукор є у багатьох продуктах, таких як гречка, кукурудза, той самий хліб. Але ж хочеться чогось смачненького. Аби не зірватися, можна замінити класичні солодощі більш корисними:

• фінікові цукерки - вони хоч і містять багато вуглеводів, але корисніші за звичайні цукерки. Варто стежити за кількістю спожитих;

• мюслі в батончиках - головне, щоб там не було цукру та рослинних олій;

• печиво без цукру - так зване дієтичне. Можна спробувати від YARO - корисне печиво без цукру;

• пастила - обов'язково з натурального яблучного пюре;

• мармелад - навіть корисно, оскільки цей продукт містить велику кількість пектину, що допомагає знизити рівень холестерину;

• желе - не містить жирів. В основі продукту - желатин, що зміцнює судини та суглоби;

• цукати - вони бувають напрочуд солодкі, адже замочуються у цукровому сиропі. Однак у невеликій кількості - чудова заміна цукерок.

Це список найпопулярніших замінників класичних солодощів при здоровому харчуванні.

Здорове харчування та печиво

Здорове харчування та печиво! Здавалося б, це щось несумісне. Однак завжди є альтернатива. Багато виробників, аби задовольнити потреби покупця, вводять лінії корисних солодощів як для дітей, так і для дорослих. Аби вибрати з широкого асортименту дійсно хороший продукт, варто уважно читати складники продукту. Звертаємо увагу на:

• склад - ей список має бути максимально коротким. Першим зазвичай вказується те, чого найбільше у продукті;

• кількість клітковини - корисним вважається печиво, у якому не менше 3 г клітковини на 100 г продукту. Чим більше - тим краще;

• кількість білка - він добре насичує організм, а разом з клітковиною знижує ризик стрибків цукру в організмі;

• кількість цукру - тут керуйтесь формулою співвідношення цукру і вуглеводів ⅓;

• кількість насичених жирних кислот - ідеально, коли вони взагалі будуть відсутні. Це маргарин, трансжири, пальмова та кокосова олії.

Поєднувати здорове харчування і солодощі - можливо і навіть корисно. Важливо вміти вибирати продукт і його кількість.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також