Здоров’я вашого волосся

1996 0

Ми у соцмережах:

Здоров’я вашого волосся

Здорове блискуче волосся — показник здоров’я вашого організму. Якщо ви хворієте або неправильно харчуєтеся, волосся страждає і тьмяніє. Які елементи і речовини повинні бути присутніми у вашому раціоні, щоб волосся почувало себе добре?

Вода Волосся на 1/4 складається з води, вона забезпечує його гнучкість. Організм повинен одержувати достатню кількість води, при цьому не чекайте, коли ви відчуєте спрагу. Якщо ви сильно хочете пити, це означає, що ваш організм вже втратив велику частину необхідної вологи. У день потрібно випивати 810 склянок води.

Білки Білки — будівельні елементи волосся. Вони зміцнюють волосся і відповідають за стійкість волосся до різних ушкоджень. Білки містяться в рибі, м’ясі, молоці, сирі, крупах.

Мінерали Залізо допомагає доставляти кисень до волосяних цибулин. Залізо міститься у червоному м’ясі й темно-зелених овочах. Цинк є будівельним мінералом, що формує білкову структуру волосся, що перешкоджає їхньому випаданню. Найбільше цинку міститься у м’ясі й морепродуктах. Мідь бере участь у процесі пігментації волосся. Ви можете покращити природний колір за рахунок включення багатих на мідь продуктів: печінки, свіжих овочів, насіння, горіхів, печінки.

Вітаміни Вітамін А забезпечує здорову шкіру волосся. Всі ми знаємо, що багато вітаміну А в моркві, в інших овочах він також є у достатніх кількостях. Пам’ятайте, що вітамін А жиророзчинний, тобто найкраще засвоюється разом із жирами, а також при невеликій термічній обробці. Вітаміни B і C важливі для доброї циркуляції поживних речовин, росту і яскравого кольору волосся. Регулярні фізичні навантаження також вносять свою частку у формування здорового волосся, тому що забезпечують надходження крові в капіляри шкіри голови, транспортує поживні речовини до коріння волосся. Отже, правильний догляд і правильне живлення — необхідні складові гарного і доглянутого волосся.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також