«Зебри» обіцяють до 1 вересня

1171 2

Ми у соцмережах:

«Зебри» обіцяють до 1 вересня

У квітні міська рада виділила понад мільйон гривень на поновлення дорожньої розмітки у Рівному. Однак, як скаржаться водії, у деяких місцях розмітка уже стерлася, а в інших — її навіть не наносили.

Олег Карпяк, міський депутат:

Мені розповідають, що 97% розмітки у Рівному вже нанесено. Але люди не сліпі — ті, хто має автомобіль, помічають, що нової розмітки на дороги нанесено максимум 10%, а все інше затерто. Проїдьте вулицею Міцкевича біля готелю «Мир» чи кінотеатру «Україна» і побачите, в якому стані там пішохідні переходи. Розмітка, яка має піврічну гарантію, у деяких місцях уже постиралася. Мене найбільше обурює те, що скоро розпочнеться новий навчальний рік, а пішохідних переходів біля шкіл узагалі немає.

Міські комунальники виправдовуються, що певні проблеми із розміткою є, але вони не критичні. Обіцяють, що будуть вимагати, аби дорожню розмітку поновили до початку навчального року. Особливо це стосується пішохідних переходів біля навчальних закладів. Адже так передбачено у тендерній документації.

Нанесенням дорожньої розмітки у Рівному займається підприємство «Хімія парк», яке ще у квітні виграло тендер на роботи, які оцінили в 1 млн. 180 тис. гривень. Нещодавно у цієї фірми міське управління ЖКГ докупило ще послуг на 280 тис. грн — нанесення розмітки із холодного пластику, яка буде у місцях великого скупчення автомобілів.

Компанія «Хімія парк» зареєстрована у Клевані за тією ж адресою, що й фірма «Колор С.І. М.», яка у 2015 році уже займалася нанесенням розмітки на вулицях міста. Тоді їхня фарба на деяких пішохідних переходах не протрималася і двох тижнів. Після скандалу це підприємство більше не вигравало у торгах.

Володимир Хомко, міський голова:

У нас є лише дві фірми, які займаються нанесенням розмітки на дороги. Вони між собою і конкурують у торгах. Ніхто, крім них, більше цим займатися не хоче. Тому й виходить, що тільки ми вигнали з міста одну фірму, то їй на заміну прийшла інша, яка виконує роботи ще гірше.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також