При виборі зелені насамперед зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Свіжа зелень повинна бути насиченого, яскравого і рівномірного зеленого кольору. Якщо ж вона трохи зів'яла, то купувати її не варто, оскільки зелень втратила більшу частину вологи, а значить — втратила вітаміни і корисні речовини.
Якщо купуєте зелень з коренем, то переконайтеся, що він світлий. Адже чим корінь світліший, тим корисніший продукт.
Свіжа зелень має приємний, виразний запах. Якщо запаху немає, то застосовувалися хімікати.
Нітрати, або солі азотної кислоти, присутні у всіх рослинах. Але при великих концентраціях можуть бути токсичними для організму і викликати отруєння. Щоб убезпечити себе від нітратів, достатньо вимочити зелень у воді з лимоном протягом 30 хв. і потім ретельно промити під проточною водою.