Зелень без нітратів

185 0

При виборі зелені насамперед зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Свіжа зелень повинна бути насиченого, яскравого і рівномірного зеленого кольору. Якщо ж вона трохи зів'яла, то купувати її не варто, оскільки зелень втратила більшу частину вологи, а значить — втратила вітаміни і корисні речовини.

Якщо купуєте зелень з коренем, то переконайтеся, що він світлий. Адже чим корінь світліший, тим корисніший продукт.

Свіжа зелень має приємний, виразний запах. Якщо запаху немає, то застосовувалися хімікати.

Нітрати, або солі азотної кислоти, присутні у всіх рослинах. Але при великих концентраціях можуть бути токсичними для організму і викликати отруєння. Щоб убезпечити себе від нітратів, достатньо вимочити зелень у воді з лимоном протягом 30 хв. і потім ретельно промити під проточною водою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Коментарі (всі коментарі проходять модерацію)

Залиште вiдповiдь

Читайте також