Багато людей помилково вважають, що всі яблука однакові й відрізняються тільки кольором шкірки.
Зелені яблука багаті вітамінами A, B, C, E і K. Також в них міститься велика кількість калію, білка і заліза. Червоні плоди не можуть похвалитися великим вмістом цих вітамінів, але це не означає, що вони некорисні для організму. У червоних яблуках майже ідентичний склад корисних мікроелементів, але їх набагато менше.
Водночас червоні яблука мають свої плюси — в них міститься більше корисних антиоксидантів. Крім того, червоні яблука смачніші й солодші, ніж зелені. Їхня шкірка тонша, ніж у зелених яблук, — це більш комфортно для жування.
Дієтологи рекомендують їсти будь-які яблука, не добираючи їх за кольором. Харчова цінність цих фруктів практично не відрізняється. Яблука захищають клітини від окисного стресу, зменшують ризик розвитку хронічних захворювань серця і печінки. Крім того, за рахунок невеликої кількості калорій і значного вмісту клітковини яблука можна вважати дієтичними фруктами.