Зелений король

1360 0

Ми у соцмережах:

Зелений король

Французи називають шпинат королем овочів і вирощують його де тільки можливо. Вони цінують цю зелень за корисний склад і властивість очищати організм.

Шпинат має нейтральний смак, а тому його дуже легко поєднувати в стравах з іншими інгредієнтами.

Ця зелень містить вуглеводи, білки і жири, жирні кислоти — насичені, ненасичені та органічні, багато клітковини, крохмаль і цукор. Високий вміст у шпинаті вітамінів А, Е, С, Н, К, РР, групи В і бета-каротину. Також у цьому овочі наявні кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, цинк, мідь, марганець, селен. А білка в листі шпинату набагато більше, ніж, наприклад, у квасолі або горосі, а вітаміни, незважаючи на теплову обробку, зберігаються.

Завдяки великій кількості легкозасвоюваного заліза шпинат насичує клітини киснем, покращує обмін речовин і допомагає почуватися енергійніше. При цьому також допомагає звільнити організм від токсинів і шлаків.

Завдяки низькій калорійності шпинат широко використовується в дієтичному харчуванні.

Вживання шпинату сприятливо позначається на стані зубів і ясен, на зміцненні кровоносних судин і роботі підшлункової залози. Завдяки шпинату зупиняється розвиток пухлин і значно оздоровлюється кишечник.

Для вагітних жінок і маленьких дітей шпинат цінний гармонійним поєднанням і наявністю в ньому всіх необхідних для розвитку вітамінів і мікроелементів.

Через свої сечогінні, проносні, протизапальні властивості шпинат показаний при анемії, цукровому діабеті, гіпертонії, захворюваннях органів шлунково-кишкового тракту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також