Зеленський: Дякую нашим хлопцям за кожен український прапор, який зараз повертається на законне місце в селах на щойно деокупованій території

416 0

Ми у соцмережах:

Зеленський: Дякую нашим хлопцям за кожен український прапор, який зараз повертається на законне місце в селах на щойно деокупованій території

На Ставці Володимир Зеленський заслухав доповіді від командувачів найважливіших і найгарячіших оперативних напрямків – «Хортиці» і «Таврії».

Про результати Президент повідомив у вечірньому відеозверненні.

Президент висловив вдячність українським воїнам за кожен український прапор, який зараз повертається на законне місце в селах на щойно деокупованій території, за вагоме поповнення обмінного фонду.

Генерали Олександр Сирський і Олександр Тарнавський доповіли про успіхи, які вже є, та про посилення та дії, якими можна зламати більше російських позицій. Головком Валерій Залужний доповів про загальну ситуацію, МВС та СБУ – щодо стабілізаційних заходів на деокупованій території, розвідка – щодо варіантів дій ворога.

Володимир Зеленський сказав, що триває активна робота з постачання необхідної зброї, на фронті зберігається й посилюється оперативне домінування, збільшується контроль на Бахмутському напрямку.

«Бої жорсткі, але наш рух є, і це дуже важливо. Втрати у ворога саме такі, як нам потрібно. І хоч погода цими днями несприятлива – дощі наше завдання ускладнюють, але все одно міцність наших воїнів дає результат, , і я дякую за це кожному, хто зараз у бою, кожному, хто підтримує наші бойові бригади на відповідних напрямках», - зазначив Володимир Зеленський.

Також на Ставці заслухано підсумкову доповідь про готовність і неготовність укриттів по всій країні, у найбільших містах і в Києві.

«Доповідали міністри Клименко, Камишін і Кубраков. Результати, м’яко кажучи, невтішні. На п’ятницю будуть підготовлені відповідні проекти рішень – і щодо тих, хто відповідальний, і щодо забезпечення належного рівня захисту для наших людей в усіх українських містах», - сказав Президент.

Він повідомив про проведені наради щодо міжнародних заходів: «Цей тиждень, як і завжди, зробимо дуже змістовним. Перше: готуємо нову підтримку зброєю від наших партнерів для наших воїнів. Друге: готуємо залучення більшої кількості світових суб’єктів до реалізації формули миру. Третє: працюємо, щоб Вільнюський саміт був справді змістовним».

Також Президент присвоїв звання Героя України підполковнику СБУ Василю Богачу (посмертно).

«За надзвичайну особисту хоробрість, за неодноразове затримання та знищення ворожих диверсантів. За захист Маріуполя й саме за такий героїзм, саме таку самопожертву, які не залишають жодних інших варіантів для України й українців, окрім перемоги», - сказав Володимир Зеленський.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також