Зеленський – перший президент України, з яким зустрівся монарх Англії (ВІДЕО)

1717 0

Ми у соцмережах:

Зеленський – перший президент України, з яким зустрівся монарх Англії (ВІДЕО)

Під час свого візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський зустрівся з королем Чарльзом ІІІ.

 Цю зустріч називають історичною. Адже це вперше за всю історію української незалежності англійський монарх зустрічається з президентом України.

Володимир Зеленський привітав Короля Чарльза ІІІ з нещодавнім сходженням на престол і побажав миру й процвітання британському народові.

Президент України також висловив подяку британцям та уряду Його Величності й наголосив на тому, що Сполучене Королівство є одним із найближчих і найважливіших союзників України.

Як повідомляє BBC, під час зустрічі король був надзвичайно відвертим щодо України, тому візит президента означатиме набагато більше, ніж рукостискання та фотографування.

Після російського вторгнення тодішній принц Уельський засудив «жорстоку агресію» набагато сильніше, ніж зазвичай нейтральні королівські тони. 

Король відвідував українську громаду у Великій Британії, відвідав український собор у Лондоні та зустрівся з тими, хто допомагає біженцям.

Король був першим членом королівської сім’ї, який відвідав регіон, де мільйони українських біженців перетинали кордон. Це сталося під час візиту до Румунії у травні минулого року. У центрі допомоги, де роздавали продукти, одяг і консультації, король почув про «кошмар», який спіткав український народ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також