Зеленський погодив ліквідацію скандального адмінсуду Києва

502 0

Ми у соцмережах:

Зеленський погодив ліквідацію скандального адмінсуду Києва

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо ліквідації Окружного адміністративного суду Києва.

 Про це повідомили на сайті Верховної Ради.

Зокрема, на сторінці документа вказано, що сьогодні закон повернуто до парламенту з підписом президента.

У вечірньому відеозверненні Зеленський прокоментував підписання закону:

«Сьогодні я підписав ухвалений Верховною Радою закон про ліквідацію ОАСК – Окружного адміністративного суду Києва. Ця історія завершилась. А історія реформ триває – триває навіть під час такої війни. Я дякую всім, хто працює заради України! Я дякую всім, хто воює заради нашої незалежності! Хто зараз на фронті, кому зараз важко. Ми вас підтримуємо. Ми у вас дуже сильно віримо», —  сказав глава держави.

Додамо, в Офісі президента зазначили, що ОАСК втратив довіру через скандали з «плівками», корупцію пов'язаних осіб із забитими грошима сейфами і численних сумнівних рішень. Там також додали, що стара і неефективна судова система не здатна забезпечити запит українців на справедливість, втратила довіру громадян України і вимагає повного очищення.

Тоді голова суду Павло Вовк заявив, що президент нібито «піддався на маніпуляції окремих активістів», внісши до парламенту законопроект про ліквідацію суду.

Як відомо, саме в Окружний адміністративний суд Києва подавався позов про поновлення Віктора Януковича на посаді президента. ЗМІ повідомляли, що з такою метою Росія задіяла цей суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також