Зеленський показав відео влучання ракети у торговий центр «Амстор»

2118 0

Ми у соцмережах:

Зеленський показав відео влучання ракети у торговий центр «Амстор»

Російські військові здійснили ракетний обстріл Кременчука у прагненні вбити якомога більше мирних українців. На жаль, втілити задум ворогу вдалося.

Ракетний удар по ТЦ у Кременчуку вкотре показав усю підлість та цинічність ворогів. Вони здійснили по об'єкту, нагадує 24 канал, де було велике скупчення людей, щоб забрати якомога більше мирних життів.

Президент України Володимир Зеленський виступив на Раді Безпеки ООН. Він закликав притягнути Росію до відповідальності за терористичні акти, які ті скоюють проти мирних українців, навівши як приклад підлий обстріл ТЦ у Кременчуці.

Після його виступу росіяни вкотре намагалися брехати про свої злочини та намагатися переконати усіх, що мирних людей вбивають не вони. Зокрема, представник Росії в ООН Дмитро Полянський на увесь світ заявив, що "ТЦ "Амстор" не був зачеплений і це, мовляв, видно із відео камер спостереження. Представнику окупантів не спало на думку, що в Україні, на відміну від Росії, є дуже багато камер, і вони фіксують усі злочини росіян та збирають докази їхньої брехні.

У своєму зверненні до українців Зеленський вирішив тикнути російських окупантів носом прямо у їхню ж брехню. Ще й не просто на словах, а з відеодоказами, на відсутність яких так сподівались росіяни.

Зеленський наголосив, що кожному пропагандисту також доведеться відповідати за той терор, який вчиняють російські окупанти.

- Кожен із вас також буде покараний. Ми маємо всі докази того, що роблять російські військові проти наших людей. Сьогодні я хочу завершити це звернення одним з таких доказів – щоб ніхто не смів обманювати щодо ракетного удару по торговельному центру в Кременчуці, – сказав президент.

Зеленський підкреслив, що за цей факт Росії доведеться відповідати на полі бою, посиленням санкцій та на Трибуналі.

Обстріл Кременчука: як це було
Перед 16:00 27 червня у ТЦ "Амстор" у Кременчуці прилетіла ракета. Ворог запустив снаряд Х-22 з території Курської області. На момент влучання у будівлі було близько 1 000 людей. Як повідомив мер Кременчука, російська ракета вибухнула просто у салоні побутової техніки.
Виникла масштабна пожежа, дах будівлі обвалився, ТЦ був повністю знищений вогнем. Унаслідок ворожої атаки є десятки загиблих та поранених.
Росіяни одразу намагалися уникнути відповідальності за влучання ракети у ТЦ. Спочатку вони заявили, що не влучили у ТЦ, а потім почали доводити, що був вихідний і у будівлі нікого не було.

Розслідувачі Bellingcat одразу показали, що окупанти брешуть. Вони опублікували супутникові фото Кременчука і довели, що перша ракета росіян прилетіла саме у ТРЦ "Амстор."

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також