Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому сержанту з Рівненщини

11233 0

Ми у соцмережах:

Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому сержанту з Рівненщини

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України головному сержанту роти Віталію Радіо. Військовик родом із Рівненської області. Він загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

- За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Радіо Віталію Миколайовичу – старшому сержанту (посмертно), – йдеться в указі президента від 23 серпня.

Віталій Радіо проживав у селі Кургани Березнівської громади. Чоловік вступив до лав ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення. Служив у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша з дня її створення, був головним сержантом роти. Наприкінці березня 2024 року Віталій Радіо отримав завдання очолити групу підсилення. Їхня мета була зачистити місцевість і будівлі від російських військ після штурму населеного пункту на Донеччині:

 Бійці під командуванням нашого земляка обережно просувалися околицею села та обстежували будинки. В ході спорадичних зіткнень старший сержант особисто знешкодив автоматним вогнем 10 ворогів.

1 квітня російські війська виявили групу та завдали удару дроном-камікадзе.

- Почувши звуки дрона, Віталій Радіо віддав наказ групі розосередитись та в останній момент відштовхнув від себе бійця, який був поруч. У підсумку – група Віталія виконала поставлене завдання, повідомили в Березнівській міській раді. 

43-річний головний сержант загинув.

Сьогодні, у День пам’яті захисників України, міський голова Березного Руслан Пилипчук та начальник першого відділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Андрій Пилипака поклали квіти на могилу полеглого Героя України у селі Кургани та зустрілися з дружиною загиблого українського воїна Радіо Наталією Василівною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також