Зеленський просить закрити церкви – Хомко поговорить зі священниками

6195 0

Ми у соцмережах:

Зеленський просить закрити церкви – Хомко поговорить зі священниками

Президент України Володимир Зеленський просить заборонити усі масові заходи, включно із обрядами та церемоніями. Йдеться про ті, де разом може збиратися до 10 людей.

Міський голова Рівного Володимир Хомко також звернувся до церковнослужителів, щоб вони подбали про життя та здоров’я своїх прихожан. Адже левова частина відвідувачів храмів є пенсіонери. Найбільша смертність від коронавірусу саме серед людей похилого віку.

Разом з тим, ще сьогодні вранці, після оголошення про закриття усіх розважальних закладів та торгових центрів у місті, п.Хомко зазначив, що завтра матиме розмову з церковниками.

Як прокоментував прес-секретар Рівненської єпархії ПЦУ Василь Рудницькій, про закриття на карантин храмів у Рівному поки не йдеться:

- Хочу відзначити, що до цього влада говорила, що разом не можуть збиратися близько 200 людей. Однак після тривожних новин про поширення коронавірусу прихожан у храмах дійсно стало набагато менше. Митрополія уже поширила інформацію, що достатнім для вшанування хреста, святих ікон та мощей є поклоніння, без цілування. Завтра ще збиратиметься священний синод. Можливо, будуть надані нові рекомендації щодо карантину в боротьбі з поширенням коронавірусу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також