Зеленський проситиме у Байдена ракети для ударів по Росії

834 0

Ми у соцмережах:

Зеленський проситиме у Байдена ракети для ударів по Росії

Українське командування уже давно просять у США поставити більш ефективну зрою. Зокрема, ракети ATACMS, які летять до 300 кілометрів.

 Хоч ця зброя може суттєво змінити ситуацію на полі бою, проте, як повідомляє «Politico», раніше Білий дім розчаровував українців.

«Йому потрібна зброя більшої дальності, щоб він міг запобігти очікуваному російському наступу», — сказав Білл Тейлор, колишній посол США в Україні. «Йому потрібна негайна фінансова підтримка, щоб підтримувати роботу свого уряду, і він знає, що Конгрес прийме рішення з цих питань цього тижня».

Ніхто не сумнівається, що українська делегація виступить з черговими проханнями щодо ракетних систем великої дальності (ATACMS) і безпілотників «Gray Eagle» і важких дронів «Reaper».

Але офіційні особи США не готові поступитися. Білий дім Байдена категорично відхилив відправку ATACMS. Витрати на це високі, кажуть офіційні особи США. Надсилання ракет великої дальності до Києва може спровокувати Путіна на використання потенційно ще більш смертоносної зброї всередині України.

Додамо, що нещодавно Україна вдарила своїми безпілотниками по російських воєнних базах, які знаходилися набагато далі за лінією фронту, ніж 300 кілометрів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також